Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mutancana yemeği nasıl yapılır?

Mutancana yemeği nasıl yapılır?
0
164

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
osmanli_saray_mutfagi_yemegi_mutancana_1545417771_8983.jpg

Karadeniz Kesimi'nin incisi olarak bilinen Trabzon'a gelen turistlerin en çok 15'inci ve 16'ncı yüzyıl Osmanlı saray mutfağında görülen, saray ziyafetlerinde sunulan ve Fatih Sultan Mehmet'in sevmesiyle bilinen et, bal, tarçın üzere değişik eserlerin karışımından yapılan 'mutancana'yı tercih ediyor. Pekala mutancana yemeği nedir ve nasıl yapılır? Tanımı haberimizde...

Osmanlı saraylarının enfes lezzetleri damakları büyülemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağının farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenleri arasında ise farklı kültürlerin bir arada yaşaması gösteriliyor. Artık sizlere hazırlayacağını Mutancana yemeği tanımı,  saray ziyafetlerinde sunulan tıpkı devranda Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemekler arasında. Mutancana nasıl yapılır? İşte tanımı...

KUZU MUTANCANA YEMEĞİ TANIMI:

GEREÇLER

800 gram kuzu eti
100 gram arpacık soğan
50 gram soyulmuş iç badem
50 gram kuru kayısı
30 gram razaki üzüm
50 gram kurutulmuş mürdüm eriği
50 gram kuru incir
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
Tuz
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı sumak

VqgJf_1545416998_6425.jpg

YAPILIŞI

Tencereye yağı ve kuzu etlerini koyun. Yeterlice kavrulana kadar karıştırın. Daha sonra soğanları da ekleyerek kavurma sürecine devam edin.

Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ek edin ve 5 dakika daha pişirin. Öbür bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin.

Üzerine taze kekik ile şıkça servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt