Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mutfak Sırları 101: Birbirinden Faydalı Tüyoları Paylaşan Bu Kişiler Yemek Yapma Aşkınızı Körükleyecek!

Mutfak Sırları 101: Birbirinden Faydalı Tüyoları Paylaşan Bu Kişiler Yemek Yapma Aşkınızı Körükleyecek!
0
155

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83


Yemek yapmak vakit zaman çok zahmetli bir iş olabiliyor. Lakin bu tüyoları öğrendikten sonra daha kolay olacak!

Mutfakta işlerinizi kolaylaştıran minik tüyoları paylaşan bu şahıslar, okuyan herkesin yemek yapma aşkını körükleyecek! ????

Kaynak: ...
1. "Eğer süt kaynatacaksınız, evvel tencerede biraz su karıştırıp dökün; sonra sütü kaynatın. Sütün tencerenin tabanına yapışmasını önler."




2. "Yemek yapmaya hazırlanırken bir de kendinize çöp poşeti ayarlayın. Soğan kabuğu, soyduğunuz sebzelerin kabuğu...



ve diğer hangi atık varsa o çöp poşetine kolay kolay atın. Hem mutfak yemek yapmanızın akabinde pak kalır, hem de çöpler tezgahı kaplamaz.'

3. "Zencefilinizi dondurun. Böylelikle kullanmadığınız zencefil taze kalır ve dondurulmuşken rendelemesi daha kolay...



Çözülmesine gerek bile yok.'

4. "Havuçlarda zerzevat soyucu kullanın. Soyarak uzun ve ince dilimler yapın. Bu türlü tavada daha hoş pişiyorlar ve salatalarda da çok hoş duruyorlar."



5. "Kurabiye, çikolatalı kek ve gibisi tatlıları pişirmeden evvel yahut pişirdikten sonra üzerlerine bir tutam deniz tuzu dökün...



Ekstra tuz tatlılığı ortaya çıkarır ve tadı istikrarlar. Çok ağır tatlı olmasını önler, ki bu da insanı tatlı yemekten alıkoyan bir durumdur.'

6. "Yemek yaparken, salça tenekesi üzere bir teneke şayet bitmişse onu yemek kaşığını koymak için kullanıyorum...



Böylece ekstra pak bir kaşığa gereksinimim olmuyor. Şeker ve tuz üzere şeyleri ölçmek içinse pak avcumun içini kullanıyorum. Göz kararı koyabildiğim için ölçü kaplarına gereksinimim olmuyor.'

7. "Bu tam olarak 'tüyo' sayılmaz lakin sebzelerinizin kabuklarından zerzevat suyu yapabileceğinizi biliyor muydunuz?"



8. "Eğer margarini buzdolabından vaktinde çıkarmadıysanız, bir kase sıcak suyun altında bekletin."



9. "Kesme tahtasını kullanırken altına ıslak havlu serin; böylelikle kaymaz."



10. "Diş sarımsakları bıçağın kenarıyla bastırın. Kabuğu genişleyerek daha çabuk çıkar."



11. "Bir cinayet mahallini andıran mikrodalganızı temizlemek için bir bezi ıslatıp mikrodalgada 1-2 dakika ısıtın...



Çıkan buhar tüm o iğrenç yapışmış şeyleri söker ve temizlemesi daha kolay olur.'

12. "Rendelemeden evvel kaşar peynirini dondurursanız ortaya çıkacak dağınıklığı önlersiniz ve iş de kolaylaşır."



13. "Dolmalık biberi içinde hiçbir çekirdek kalmadan kesmek istiyorsanız: Evvel sapını kesin, döndürün...



ve saplarını kopardığınızda dolmalık biberlerin çekirdekli kısmını çekerek çıkarın.'

14. "Mikrodalganızı temizlerken bir kase suya bir dilim limon atıp, su kaynayana kadar yaklaşık iki dakika ısıtın...



Daha sonra birkaç dakika orada dinlenmeye bırakın, ve buharın sihrini yapmasına vakit tanıyın. Limon hem temizlemeye hem de paklık sonrası hoş kokmasına yardım ediyor.'

Sizin mutfakta işinize yarayan tesirli bir tüyonuz var mı? Yorumlara buyurun! ????
 

Similar threads

Sokaktan aldınız bir tane konuta geldiniz bin çeşit. Sokak lezzetleri aşeriyorsanız bu tarifler tam size nazaran. Hem pratik hem de lezzet dolular! 1. İskender Kebap Tanımı Materyaller 300 gr hazır döner 200 gr tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası 200 ml domates püresi 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Bizi, ete doyuracak günler geldi çattı. Kavurma tanımından, kıymalı tanımlara; kurban bayramının gözdesi olacak bu tanımlara hem siz hem de konuklarınız bayılacak!  En sevilen etli tanımlarla konuklarınızı tıka basa doyurmak isterseniz sizi şöyle alalım ???? 'Önerdiğimiz eserleri seveceğinizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Bayram yaklaşırken, bayramı bayram yapan zeytinyağlılardan tanım vermemek olmaz. İşte bayram sofralarınızı ziyafet çekmenizi sağlayacak birbirinden lezzetli ve çeşit çeşit zeytinyağlılar... 1. Onsuz olmaz! Kuş üzümsüz zeytinyağlı yaprak sarması tarifi Malzemeler:  Yarım kilo yaprak ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Türkiyemizin her köşesinden lezzet fışkırıyor biliyorunuz. Her kentin kendine özel ve mahallî lezzetlerini sizler için tek tek yazdık. İşte Türkiye'nin 81 ilinin 81 lezzeti... 1. Adana-Adana Kebabı. 2004 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil evrakını alan bu kebap Türkiye'nin en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt