iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Pasta hamuru için:
6 adet yumurta
8 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krem patisserie için: 13 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 adet yumurtanın sarısı
Hazırlamak için:
3 çorba kaşığı çilek likörü
800 gram iri boy çilek
100 gram soğuk kırmızı jöle
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için çukur bir kaba yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek koyulaşıncaya kadar iyice çırpın
Unu ve kabartma tozunu azar azar yumurtalı toz şeker karışımına ilave edin Bu karışımı, altını yağlı kağıtla kapladığınız büyük kare şeklindeki fırın tepsisine bir parmak kalınlığında yayın
220 derece fırında 810 dakika pişirin Krem patisserie hazırlamak için derin bir kaba sütü, şekeri, unu, yumurta sarısını alarak iyice karıştırın
Orta hararetli ocakta dibini tutturmadan kaynayıncaya kadar karıştırın Kaynadıktan bir dakika sonra ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave ederek bir süre karıştırın
Sonrasında üzerini streç filmle kapatarak soğumaya bırakın Soğuduktan sonra çırpma kabına alarak iyice çırpın Hazırladığınız pasta hamurunu ikiye keserek çilek likörü ile nemlendirin
Birinci kata hafif krem patisserie sürerek onun da üzerine yıkanmış ve ayıklanmış çilekleri tek tek düzgün şekilde yerleştirin Çileklerin üzeri kapanıncaya kadar bir kat daha krem patisserie ile kaplayın
Üzerine ikinci hamuru kapatın İkinci katın üzerine de krem patisserie sürün Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dolaptan alın
Üzerine soğuk haldeki kırmızı jöleyi sürün Bu arada, yukarıdaki gibi hazırladığınız hamurdan, kalp şeklinde kalıpla iki parça keserek, aynı yöntemle kalp pasta yapabilirsiniz Kalp pastanın üstünü badem ezmeli hamurdan yapılan güllerle süsledikten sonra bu pastayı da diğerinin üzerine yerleştirin
Buzdolabında dinlendikten sonra pastanız hazır Afiyet olsun!
Pasta hamuru için:
6 adet yumurta
8 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krem patisserie için: 13 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 adet yumurtanın sarısı
Hazırlamak için:
3 çorba kaşığı çilek likörü
800 gram iri boy çilek
100 gram soğuk kırmızı jöle
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için çukur bir kaba yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek koyulaşıncaya kadar iyice çırpın
Unu ve kabartma tozunu azar azar yumurtalı toz şeker karışımına ilave edin Bu karışımı, altını yağlı kağıtla kapladığınız büyük kare şeklindeki fırın tepsisine bir parmak kalınlığında yayın
220 derece fırında 810 dakika pişirin Krem patisserie hazırlamak için derin bir kaba sütü, şekeri, unu, yumurta sarısını alarak iyice karıştırın
Orta hararetli ocakta dibini tutturmadan kaynayıncaya kadar karıştırın Kaynadıktan bir dakika sonra ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave ederek bir süre karıştırın
Sonrasında üzerini streç filmle kapatarak soğumaya bırakın Soğuduktan sonra çırpma kabına alarak iyice çırpın Hazırladığınız pasta hamurunu ikiye keserek çilek likörü ile nemlendirin
Birinci kata hafif krem patisserie sürerek onun da üzerine yıkanmış ve ayıklanmış çilekleri tek tek düzgün şekilde yerleştirin Çileklerin üzeri kapanıncaya kadar bir kat daha krem patisserie ile kaplayın
Üzerine ikinci hamuru kapatın İkinci katın üzerine de krem patisserie sürün Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dolaptan alın
Üzerine soğuk haldeki kırmızı jöleyi sürün Bu arada, yukarıdaki gibi hazırladığınız hamurdan, kalp şeklinde kalıpla iki parça keserek, aynı yöntemle kalp pasta yapabilirsiniz Kalp pastanın üstünü badem ezmeli hamurdan yapılan güllerle süsledikten sonra bu pastayı da diğerinin üzerine yerleştirin
Buzdolabında dinlendikten sonra pastanız hazır Afiyet olsun!