iltasyazilim
FD Üye
Müthiş Kadıboğan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram margarin veya tereyağ
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon
Üzeri için;
*Kaymak veya krem santi (ben krem şanti kullandım)
*Süt
Müthiş Kadıboğan Tatlısı Tarifi Yapılışı Kesinlikle misafirlerinize yapmanız gerek harika bir tatlı şiddetle tavsiye ediyorum çok beğeni aldım sizinle de paylaşmak istedim ?
1
*Yumuşamış margarinimizi elimizle güzelce yoğuruyoruz
*Unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz
*Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp borcamımıza yerleştiriyoruz
*Üzerlerini oklavanın ucu ile bastırıp ortasını çukur yapıp fırına gönderiyoruz ?
*Gelelim şerbet yapımına, 4 su bardağı şekerin üzerine 3 su bardağı suyumuzu ekleyip kaymasını bekliyoruz
*Kaynadıktan sonra üzerine yarım limonu sıkıp altına kapatıyoruz
*Kurabiyelerimizin kızarması biraz zaman alıyor o yüzden sabırlı olmanızı istiyorum ?
*Şerbetimiz ılık kurabiyelerimiz sıcak olacak şekilde fırından kızaran kurabiyelerimizi alıp üzerine şerbetimizi döküyoruz ?
*Sıcak olduğundan dolayı harika bir ses olacaktır, keyfini çıkartın derim*?
*Krem şantimizi de tarife göre hazırlayıp üzerlerine bir torba yardımıyla şekil yaparak süslüyoruz ?*Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun ?
*250 gram margarin veya tereyağ
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon
Üzeri için;
*Kaymak veya krem santi (ben krem şanti kullandım)
*Süt
Müthiş Kadıboğan Tatlısı Tarifi Yapılışı Kesinlikle misafirlerinize yapmanız gerek harika bir tatlı şiddetle tavsiye ediyorum çok beğeni aldım sizinle de paylaşmak istedim ?
1
*Yumuşamış margarinimizi elimizle güzelce yoğuruyoruz
*Unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz
*Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp borcamımıza yerleştiriyoruz
*Üzerlerini oklavanın ucu ile bastırıp ortasını çukur yapıp fırına gönderiyoruz ?
*Gelelim şerbet yapımına, 4 su bardağı şekerin üzerine 3 su bardağı suyumuzu ekleyip kaymasını bekliyoruz
*Kaynadıktan sonra üzerine yarım limonu sıkıp altına kapatıyoruz
*Kurabiyelerimizin kızarması biraz zaman alıyor o yüzden sabırlı olmanızı istiyorum ?
*Şerbetimiz ılık kurabiyelerimiz sıcak olacak şekilde fırından kızaran kurabiyelerimizi alıp üzerine şerbetimizi döküyoruz ?
*Sıcak olduğundan dolayı harika bir ses olacaktır, keyfini çıkartın derim*?
*Krem şantimizi de tarife göre hazırlayıp üzerlerine bir torba yardımıyla şekil yaparak süslüyoruz ?*Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun ?