Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Müthiş Lezzet Bülbül Yuvası

Müthiş Lezzet Bülbül Yuvası
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Müthiş Lezzet Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr eritilmiş tereyağı
*1 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un

Şerbeti İçin ;

*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*İnce bir dilim limon

Müthiş Lezzet Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı Merhabalar Bülbül Yuvası biraz zahmetli hazırlansa da oldukça lezzetli bir şerbetli tatlı Tatlımıza başlarken önce serbetimizi hazırlayayım Tencereye su şeker ve limonu koyup kaynamaya bırakalım kaynamaya başladıktan 8 dakika sonra serbetimizi kapatıp ılınmaya bırakıyoruz
Hamurumuz için malzemelerimizin hepsini bir kaba alıp unu kontrollü olarak ekleyelim Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz Hamurumuzu 2 ye bölüp yarım santim kalınlığında açıp resimlerde görüldüğü üzere yuva şeklini verelim Tepsimize dizmiş olduğumuz yuvaların içini ister ceviz ister fındıkla doldurabilirsiniz (Ben her tabağa bir cevizli bir fındıklı olacak şekilde ayırdım) Yuvaların kenarına yumurta sarısı sürüp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2530 dk pişiriyoruz Yuvalar fırından çıktıktan sonra ılık olan şerbetimizi ılınmış olan yuvalarımıza döküyoruz güzel dinlenmesi için 1 gece dolapta durmasında fayda vardır Herkese afiyet olsun

858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt