iltasyazilim
FD Üye
Muz Likörlü Panna Cotta
Misafirlerinize sunabileceğiniz farklı ve leziz bir tatlı İşte muz likörlü Pana Cotta tarifi
Malzemeler: 2 Kişilik
150 ml krema
150 ml süt
10 gram toz jelatin
50 gram toz şeker
1 paket vanilya
40 ml muz likörü
Hazırlanışı:
Krema, süt, vanilya ve toz şekeri tencereye koyup tam kaynamadan toz şeker eriyinceye kadar pişirin
Ayrı bir kasede Jelatini ve nane likörünü karıştırıp jelatinin erimesi için 35 dakika bekleyin Jelatinli karışımı süte ekleyip tüm malzemeyi bir çırpma teli ile karıştırarak birbirine yedirin ve kalıplara doldurarak soğumaya bırakın
Kalıptan çıkararak servis etmek isterseniz, soğuduktan sonra kalıpları sıcak suya bastırarak ters çevirin
Afiyet olsun
Aynepisirsemcom
Misafirlerinize sunabileceğiniz farklı ve leziz bir tatlı İşte muz likörlü Pana Cotta tarifi
Malzemeler: 2 Kişilik
150 ml krema
150 ml süt
10 gram toz jelatin
50 gram toz şeker
1 paket vanilya
40 ml muz likörü
Hazırlanışı:
Krema, süt, vanilya ve toz şekeri tencereye koyup tam kaynamadan toz şeker eriyinceye kadar pişirin
Ayrı bir kasede Jelatini ve nane likörünü karıştırıp jelatinin erimesi için 35 dakika bekleyin Jelatinli karışımı süte ekleyip tüm malzemeyi bir çırpma teli ile karıştırarak birbirine yedirin ve kalıplara doldurarak soğumaya bırakın
Kalıptan çıkararak servis etmek isterseniz, soğuduktan sonra kalıpları sıcak suya bastırarak ters çevirin
Afiyet olsun
Aynepisirsemcom