iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Ananas Pastası Tarifi İçin Malzemeler Kek için;
*1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
*2 çay kaşığı vanilya
*1, 5 su bardağı şeker
*2 tane yumurta
*2 su bardağı un (silme ve elenmiş olacak)
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tarçın
*1 tane muz (ezilmiş, püre halinde)
*1 çay bardağı dolusu rendelenmiş veya blenderden geçmiş ananas (konserve de olur tazesi de)
*1 çay bardağı ezilmiş ceviz (isterseniz ama şart değil)
*1 çay bardağı Hindistan cevizi
Üzerinin kreması için;
*1 su bardağı krem peynir
*2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 çay kaşığı vanilya
*2 su bardağı pudra şeker
*Veya istediğiniz başka bir krema da olur
Süsleme için;
*Taze ananas dilimlerinden hazırlanmış ‘çiçekler’ (fırınlanmış ananas)
*Muz dilimleri
*Siz üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, Hindistan cevizi veya ezilmiş ceviz serpebilirsiniz
Muzlu Ananas Pastası Tarifi Yapılışı Eğer üzerini ananas çiçekleriyle süslemek isterseniz, önce onları hazırlamak lazım, bunun için bir adet ananas soyulur ve enine yarım cm kalınlığında dilimler kesilir, iki kat yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 160 derece fırında bir saat kadar pişirilir (yani kurutulur, önce suyunu salar sonra hafif kurumaya başlar) tepsi fırından alınır ve ananas dilimleri muffin kalıplarına yerleştirilir ve soğumaya bırakılır Bu şekilde soğuyunca çiçek modelini alır
Artan ananastan bir çay bardağı kadarı blenderden geçer, veya rendelenir, bunu kek için kullanacağız Eğer konserve ananas kullanacaksanız yine aynı şekilde bir çay bardaklık ezin, ama üzerinin süsü için başka malzeme kullanın
Şimdi kek harcını hazırlamak için: ilk dört malzemeyi karıştırma kabına alın, mikserle çırparak krema haline getirin Ardından diğer malzemeleri de ekleyip spatula ile iyice malzemeleri birbirine yedirerek karıştırın Yağlanmış ve unlanmış büyük boy kelepçe kek kalıbına aktarın (kalıp çok küçük olursa kekin içi hamur kalır, içindeki meyvelerden dolayı fazla kabarmazama yumuşak lif lif olur) Önceden ısınmış 180 derecede pembeleşip ve içini çekene kadar pişirilir Kürdanla kontrol edin içi hamur ama dışı çabuk kızardıysa fırının ısısını azaltın içini çekene kadar pişsin Kalıp içinde soğutulur ve servis tabağına aktarılır
Üzerinin kremasını hazırlamak için malzemelerini karıştırma kabına alıp mikserle krema yapın ve kekin üzerine yayın İstediğiniz şekilde süsleyin, ben muz dilimleri ve ananas ‘çiçekleriyle’ süsledim Afiyet olsun
*1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
*2 çay kaşığı vanilya
*1, 5 su bardağı şeker
*2 tane yumurta
*2 su bardağı un (silme ve elenmiş olacak)
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tarçın
*1 tane muz (ezilmiş, püre halinde)
*1 çay bardağı dolusu rendelenmiş veya blenderden geçmiş ananas (konserve de olur tazesi de)
*1 çay bardağı ezilmiş ceviz (isterseniz ama şart değil)
*1 çay bardağı Hindistan cevizi
Üzerinin kreması için;
*1 su bardağı krem peynir
*2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 çay kaşığı vanilya
*2 su bardağı pudra şeker
*Veya istediğiniz başka bir krema da olur
Süsleme için;
*Taze ananas dilimlerinden hazırlanmış ‘çiçekler’ (fırınlanmış ananas)
*Muz dilimleri
*Siz üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, Hindistan cevizi veya ezilmiş ceviz serpebilirsiniz
Muzlu Ananas Pastası Tarifi Yapılışı Eğer üzerini ananas çiçekleriyle süslemek isterseniz, önce onları hazırlamak lazım, bunun için bir adet ananas soyulur ve enine yarım cm kalınlığında dilimler kesilir, iki kat yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 160 derece fırında bir saat kadar pişirilir (yani kurutulur, önce suyunu salar sonra hafif kurumaya başlar) tepsi fırından alınır ve ananas dilimleri muffin kalıplarına yerleştirilir ve soğumaya bırakılır Bu şekilde soğuyunca çiçek modelini alır
Artan ananastan bir çay bardağı kadarı blenderden geçer, veya rendelenir, bunu kek için kullanacağız Eğer konserve ananas kullanacaksanız yine aynı şekilde bir çay bardaklık ezin, ama üzerinin süsü için başka malzeme kullanın
Şimdi kek harcını hazırlamak için: ilk dört malzemeyi karıştırma kabına alın, mikserle çırparak krema haline getirin Ardından diğer malzemeleri de ekleyip spatula ile iyice malzemeleri birbirine yedirerek karıştırın Yağlanmış ve unlanmış büyük boy kelepçe kek kalıbına aktarın (kalıp çok küçük olursa kekin içi hamur kalır, içindeki meyvelerden dolayı fazla kabarmazama yumuşak lif lif olur) Önceden ısınmış 180 derecede pembeleşip ve içini çekene kadar pişirilir Kürdanla kontrol edin içi hamur ama dışı çabuk kızardıysa fırının ısısını azaltın içini çekene kadar pişsin Kalıp içinde soğutulur ve servis tabağına aktarılır
Üzerinin kremasını hazırlamak için malzemelerini karıştırma kabına alıp mikserle krema yapın ve kekin üzerine yayın İstediğiniz şekilde süsleyin, ben muz dilimleri ve ananas ‘çiçekleriyle’ süsledim Afiyet olsun