iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Aşurem Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*400 gr kuru kayısı
*400 gr kuru incir
*1 çay bardağı pirinç
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı dolusu kuru*üzüm
*1 tane elma
*2 portakal kabuğu*rendesi
*2 su bardağı fındık
*4 su bardağı toz şeker
*yeteri kadar sıcak su
süslemek için
*3 adet muz
*çekilmiş*fındık
*tane fındık
*nar taneleri
Muzlu Aşurem Tam Kıvamında Tarifi Yapılışı Bir gece önceden bugday nohut ve fasulye sıcak suyla ıslatılır Ertesi gün*hepsi ayri ayrı yakınır*ve haşlanır Nohutla fasulyenin suyu süzülür*ama buğdayın ki*süzülmez Buğday*büyük tencereye alınır ve içine nohut fasulye koyulur İki parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve en kısık ateşte pişirilir İncir yıkanıp*küp şeklinde doğranıp*haşlanır Kayısı*da yıkanıp*küp şeklinde doğranır*tencereye alınır ve kuru üzümde*yıkanıp*haşlanır Bir çay bardağı pirinç haşlanır*ve suyuyla tencereye alınır İncirle kuru üzüm*kaynayınca süzülür*tekrar kaynatılır Üzüm*tekrar süzüldükten*sonra tenceye alınır İncirin de süzülür*ve suya koyulur en son eklemek için bekletilir 2 su bardağı sütü*de kaynatıp tenceye ilave ediyoruz bu arada kenarda sıcak suyumuz olsunki ara ara aşuremize*su gerekiyo kontrollü bir şekilde sıcak su eklenir Ve önce 3 su bardağı şekeri koyalım sonra damak zevkinize göre artırabilirsiniz Şimdi*elmayı minik minik küp*şeklinde doğrayıp koyalım Sonra inciri süzüp*tencereye koyalım Ardından*portakal kabuğu*rendesini koyalım Suyunu kontrol edelim Su eklediyseniz beş dk daha kaynasın ve ocağın*altını kapatalım Fındıkları koyup karıştıralım Kaselere bölüştürelim*üzerini muz fındık nar yada canınız*nasıl*isterse öyle*süsleyin Afiyet olsun
NOT; aşureyi pişirirken kısık ateşte ve devamlı karıştırarak*pişirmelisiniz
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*400 gr kuru kayısı
*400 gr kuru incir
*1 çay bardağı pirinç
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı dolusu kuru*üzüm
*1 tane elma
*2 portakal kabuğu*rendesi
*2 su bardağı fındık
*4 su bardağı toz şeker
*yeteri kadar sıcak su
süslemek için
*3 adet muz
*çekilmiş*fındık
*tane fındık
*nar taneleri
Muzlu Aşurem Tam Kıvamında Tarifi Yapılışı Bir gece önceden bugday nohut ve fasulye sıcak suyla ıslatılır Ertesi gün*hepsi ayri ayrı yakınır*ve haşlanır Nohutla fasulyenin suyu süzülür*ama buğdayın ki*süzülmez Buğday*büyük tencereye alınır ve içine nohut fasulye koyulur İki parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve en kısık ateşte pişirilir İncir yıkanıp*küp şeklinde doğranıp*haşlanır Kayısı*da yıkanıp*küp şeklinde doğranır*tencereye alınır ve kuru üzümde*yıkanıp*haşlanır Bir çay bardağı pirinç haşlanır*ve suyuyla tencereye alınır İncirle kuru üzüm*kaynayınca süzülür*tekrar kaynatılır Üzüm*tekrar süzüldükten*sonra tenceye alınır İncirin de süzülür*ve suya koyulur en son eklemek için bekletilir 2 su bardağı sütü*de kaynatıp tenceye ilave ediyoruz bu arada kenarda sıcak suyumuz olsunki ara ara aşuremize*su gerekiyo kontrollü bir şekilde sıcak su eklenir Ve önce 3 su bardağı şekeri koyalım sonra damak zevkinize göre artırabilirsiniz Şimdi*elmayı minik minik küp*şeklinde doğrayıp koyalım Sonra inciri süzüp*tencereye koyalım Ardından*portakal kabuğu*rendesini koyalım Suyunu kontrol edelim Su eklediyseniz beş dk daha kaynasın ve ocağın*altını kapatalım Fındıkları koyup karıştıralım Kaselere bölüştürelim*üzerini muz fındık nar yada canınız*nasıl*isterse öyle*süsleyin Afiyet olsun
NOT; aşureyi pişirirken kısık ateşte ve devamlı karıştırarak*pişirmelisiniz