elektronikci
FD Üye
Muzlu Bebe Bisküvisi Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı hurma püresi
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sadeyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım muz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı hurma özü
- 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
- 1/2 (yarım) çay bardağı tam pirinç unu
- 1/2 (yarım) çay bardağı yulaf unu
- Toparlanana kadar tam buğday unu (ben yarım çay bardağı + 1 yemek kaşığı kullandım )
Muzlu Bebe Bisküvisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırın 170 dereceye ayarlanır hurma püresi yoksa hurmayı sıcak suda bekletip blender edebilirsiniz.
- Tüm materyaller karıştırılıp yoğurulur, iki yağlı kağıt ortasında açılıp form verilir.
- 180 derece fırında 10 dk denetimli olarak pişirilir.