iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi (175 gram)
1 Türk kahvesi fincanı süt
5 adet muz
Bal
Limon suyu
Kreması için
3 adet yumurta sarısı
800 ml süt (4 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır
Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir
Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır
Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir
Kremanın yarısı üzerine boşaltılır
Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır
Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır
Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir
Bal ile dekor yapılır
Not
Bezeli Elma Tatlısı'ndan artan kremayı değerlendirmek için hemen o an da uydurulmuştur Daha sonra beğenilince tekrarlanmıştır
Muzlar çok çabuk karardığı için çabuk tüketilmesinde fayda var
Kedidili bisküvisi ile de çok lezzetli olur
Afiyet olsun
1 paket petibör bisküvi (175 gram)
1 Türk kahvesi fincanı süt
5 adet muz
Bal
Limon suyu
Kreması için
3 adet yumurta sarısı
800 ml süt (4 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır
Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir
Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır
Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir
Kremanın yarısı üzerine boşaltılır
Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır
Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır
Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir
Bal ile dekor yapılır
Not
Bezeli Elma Tatlısı'ndan artan kremayı değerlendirmek için hemen o an da uydurulmuştur Daha sonra beğenilince tekrarlanmıştır
Muzlar çok çabuk karardığı için çabuk tüketilmesinde fayda var
Kedidili bisküvisi ile de çok lezzetli olur
Afiyet olsun