iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
210 gram tam buğday unu 1 paket kabartma tozu 3 çay kaşığı tarçın 60 gram kuru üzüm 3 yemek kaşığı pekmez 70 gram tereyağı 2 adet yumurta 175 gram yoğurt 12 adet vanilya çubuğu 2 adet yumuşak muz 1 adet elma
NASIL YAPILIR?
Fırını 180 dereye ayarlayın, ince uzun kek kalıbınızı yağlayın Unu, kabartma tozu ve tarçınla birlikte bir kaseye eleyin Tereyağını eritin, ılıtın Yoğurt, yumurta ve pekmezle karıştırın Vanilya çubuğunu, sap ucuna işaret parmağınızla bastırarak diklemesine ortadan ikiye kesin, elinizi kaldırmadan, içindeki tohumları bıçağın tersiyle sıyırarak alın Sıvı karışıma ekleyin Muzları doğrayın, çatalla ezin Elmayı küçük küpler halinde doğrayın Un kasesinin ortasına çukur açın ve yumurtalı karışımı döküp karıştırın Daha sonra kuru üzümleri katın Ve en son muz ile elmayı karıştırın Kek kalıbına dökün, ısınmış fırına verin 40 dakika pişirin 10 dakika soğutun
210 gram tam buğday unu 1 paket kabartma tozu 3 çay kaşığı tarçın 60 gram kuru üzüm 3 yemek kaşığı pekmez 70 gram tereyağı 2 adet yumurta 175 gram yoğurt 12 adet vanilya çubuğu 2 adet yumuşak muz 1 adet elma
NASIL YAPILIR?
Fırını 180 dereye ayarlayın, ince uzun kek kalıbınızı yağlayın Unu, kabartma tozu ve tarçınla birlikte bir kaseye eleyin Tereyağını eritin, ılıtın Yoğurt, yumurta ve pekmezle karıştırın Vanilya çubuğunu, sap ucuna işaret parmağınızla bastırarak diklemesine ortadan ikiye kesin, elinizi kaldırmadan, içindeki tohumları bıçağın tersiyle sıyırarak alın Sıvı karışıma ekleyin Muzları doğrayın, çatalla ezin Elmayı küçük küpler halinde doğrayın Un kasesinin ortasına çukur açın ve yumurtalı karışımı döküp karıştırın Daha sonra kuru üzümleri katın Ve en son muz ile elmayı karıştırın Kek kalıbına dökün, ısınmış fırına verin 40 dakika pişirin 10 dakika soğutun