iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tuzsuz etimek
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı sıcak su
Krema için;
*Yarım paket margarin (125 gr)
*6 çorba kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 lt süt
*1 paket vanilya
En üstüne;
*1 paket kremşanti
*2 adet muz
Muzlu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbet: 15 su bardağı şeker yarım bardak su ile hafif karamel rengine dönünce ateşten alınıp 2 bardak sıcak su konur Tekrar ateşe alınarak kaynatılıp kıvamlı bir şurup yapılır
Etimekler cam kaba dizilir Şerbet üzerlerine sıcakken dökülür
Kremanın yapılışı yarım paket margarin ile un sarartılıncaya kadar pişirilir 1 litre süt 1 su bardağı şeker üzerine dökülür ve pişirilmeye başlanır Sürekli olarak çırparak pişirilir Biraz sulu olarak ateşten alınır ve vanilya konuşur tekrar çırpılır Mikserler etimeklerin üzerine dökülür Soğuyunca muhallebinin üstüne muz kıyılıp kremşanti ile kapatılır (İsteğe bağlı ceviz fındık fıstık veya hindistan cevizi serpilir) Afiyet olsun
*1 paket tuzsuz etimek
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı sıcak su
Krema için;
*Yarım paket margarin (125 gr)
*6 çorba kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 lt süt
*1 paket vanilya
En üstüne;
*1 paket kremşanti
*2 adet muz
Muzlu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbet: 15 su bardağı şeker yarım bardak su ile hafif karamel rengine dönünce ateşten alınıp 2 bardak sıcak su konur Tekrar ateşe alınarak kaynatılıp kıvamlı bir şurup yapılır
Etimekler cam kaba dizilir Şerbet üzerlerine sıcakken dökülür
Kremanın yapılışı yarım paket margarin ile un sarartılıncaya kadar pişirilir 1 litre süt 1 su bardağı şeker üzerine dökülür ve pişirilmeye başlanır Sürekli olarak çırparak pişirilir Biraz sulu olarak ateşten alınır ve vanilya konuşur tekrar çırpılır Mikserler etimeklerin üzerine dökülür Soğuyunca muhallebinin üstüne muz kıyılıp kremşanti ile kapatılır (İsteğe bağlı ceviz fındık fıstık veya hindistan cevizi serpilir) Afiyet olsun