iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 adet greyfurt
1 kg toz şeker
Yarım su bardağı portakal suyu
3 adet muz
Yapılışı:
Greyfurtların kabuklarını ve zarlarını soyun Küçük küpler halinde doğrayın Derin bir kaba alın (Bu arada greyfurtlar çok acı ise reçele yansıyacaktır mümkünse daha az kırmızı içli greyfurtlar kullanın) Doğranmış greyfurtların üstüne şekerin tamamını dökün Kabın ağzını kapatın yada streçleyin, 1 gün o şekilde dışarı da bekletin (20 saat kadar beklettim ben)
Ertesi gün greyfurtlar ve şeker bütünleşmiş olacak O şekilde alıp derin bir tencereye koyun 10 dk kadar orta ateşte şeker erisin Sonra ateşi kısın ve 15 dk kadar daha pişirin
Köpüren karışıma muzları dilimleyip ekleyin Bir kaç dk sonra portakal suyunu ekleyin ve yaklaşık 15 dk daha pişirin Kıvamı yoğun gibi görünmeyebilir merak etmeyin soğudukça yoğunlaşıyor
Toplamda 4045 dk arası ocaktan alın ve soğumasını bekleyin Soğuyunca kavanozlara doldurup serin ve kuru bir yerde saklayın
2 adet greyfurt
1 kg toz şeker
Yarım su bardağı portakal suyu
3 adet muz
Yapılışı:
Greyfurtların kabuklarını ve zarlarını soyun Küçük küpler halinde doğrayın Derin bir kaba alın (Bu arada greyfurtlar çok acı ise reçele yansıyacaktır mümkünse daha az kırmızı içli greyfurtlar kullanın) Doğranmış greyfurtların üstüne şekerin tamamını dökün Kabın ağzını kapatın yada streçleyin, 1 gün o şekilde dışarı da bekletin (20 saat kadar beklettim ben)
Ertesi gün greyfurtlar ve şeker bütünleşmiş olacak O şekilde alıp derin bir tencereye koyun 10 dk kadar orta ateşte şeker erisin Sonra ateşi kısın ve 15 dk kadar daha pişirin
Köpüren karışıma muzları dilimleyip ekleyin Bir kaç dk sonra portakal suyunu ekleyin ve yaklaşık 15 dk daha pişirin Kıvamı yoğun gibi görünmeyebilir merak etmeyin soğudukça yoğunlaşıyor
Toplamda 4045 dk arası ocaktan alın ve soğumasını bekleyin Soğuyunca kavanozlara doldurup serin ve kuru bir yerde saklayın