Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muzlu Greyfurt Reçeli

Muzlu Greyfurt Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

2 adet greyfurt
1 kg toz şeker
Yarım su bardağı portakal suyu
3 adet muz

Yapılışı:

Greyfurtların kabuklarını ve zarlarını soyun Küçük küpler halinde doğrayın Derin bir kaba alın (Bu arada greyfurtlar çok acı ise reçele yansıyacaktır mümkünse daha az kırmızı içli greyfurtlar kullanın) Doğranmış greyfurtların üstüne şekerin tamamını dökün Kabın ağzını kapatın yada streçleyin, 1 gün o şekilde dışarı da bekletin (20 saat kadar beklettim ben)

Ertesi gün greyfurtlar ve şeker bütünleşmiş olacak O şekilde alıp derin bir tencereye koyun 10 dk kadar orta ateşte şeker erisin Sonra ateşi kısın ve 15 dk kadar daha pişirin

Köpüren karışıma muzları dilimleyip ekleyin Bir kaç dk sonra portakal suyunu ekleyin ve yaklaşık 15 dk daha pişirin Kıvamı yoğun gibi görünmeyebilir merak etmeyin soğudukça yoğunlaşıyor

Toplamda 4045 dk arası ocaktan alın ve soğumasını bekleyin Soğuyunca kavanozlara doldurup serin ve kuru bir yerde saklayın
 
858,496Konular
981,691Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt