iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Karamelli Kekim Tarifi İçin Malzemeler Kek Malzemeleri;
*3 Yumurta
*1 Su bardağı toz şeker
*1 Su bardağı un
*1 Çay bardağı süt
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Paket kabartma tozu
*1 Paket vanilya
*1 Çorba kaşığı kakao
*2 Çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri İçin;
*1 Paket süt kreması
*1 Çay bardağı toz şeker
*3 Muz
Muzlu Karamelli Kekim Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alıyoruz mikserle iyice karıştırıyoruz*rengi beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz
Sonrasında içine sütünü ve sıvı yağını ilave ediyoruz daha sonrasında kakaoyu eleyerek içine ilave ediyoruz Biraz karıştırdıktan sonra içine kabartma tozu, vanilya ve unu nu ilave ediyoruz Tart kalıbını iyice margarinliyoruz üzerine fındığını serpiyoruz fazla fındığı başka bir kaba alıyoruz
Karışımımızı kalıbımıza boşaltıyoruz damla çikolataları üzerine serpiyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimizi pişmeye bırakıyoruz
Üzeri için çelik bir tavaya şekeri boşaltıyoruz ve ocakta karamelize ediyoruz Sıvılığı elde edince kremayı ilave ediyoruz kaynarken tahta kaşıkla karıştırıyoruz Kısık ateşte topaklanan şekeri tamamen eritiyoruz Muzları soyup dilimliyoruz soğuyan kekimizi servis tabağımıza ters çeviriyoruz üzerine muzları dizim karamel sosunu üzerine gezdirip servis ediyoruz
NOT:Şekeri eritirken yanmamasına dikkat edin
Afiyet Olsun
*3 Yumurta
*1 Su bardağı toz şeker
*1 Su bardağı un
*1 Çay bardağı süt
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Paket kabartma tozu
*1 Paket vanilya
*1 Çorba kaşığı kakao
*2 Çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri İçin;
*1 Paket süt kreması
*1 Çay bardağı toz şeker
*3 Muz
Muzlu Karamelli Kekim Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alıyoruz mikserle iyice karıştırıyoruz*rengi beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz
Sonrasında içine sütünü ve sıvı yağını ilave ediyoruz daha sonrasında kakaoyu eleyerek içine ilave ediyoruz Biraz karıştırdıktan sonra içine kabartma tozu, vanilya ve unu nu ilave ediyoruz Tart kalıbını iyice margarinliyoruz üzerine fındığını serpiyoruz fazla fındığı başka bir kaba alıyoruz
Karışımımızı kalıbımıza boşaltıyoruz damla çikolataları üzerine serpiyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimizi pişmeye bırakıyoruz
Üzeri için çelik bir tavaya şekeri boşaltıyoruz ve ocakta karamelize ediyoruz Sıvılığı elde edince kremayı ilave ediyoruz kaynarken tahta kaşıkla karıştırıyoruz Kısık ateşte topaklanan şekeri tamamen eritiyoruz Muzları soyup dilimliyoruz soğuyan kekimizi servis tabağımıza ters çeviriyoruz üzerine muzları dizim karamel sosunu üzerine gezdirip servis ediyoruz
NOT:Şekeri eritirken yanmamasına dikkat edin
Afiyet Olsun