iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Köstebek Pasta (Tam Ölçü) (En Sevdiğim) Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
*2 su bardağı un
*Yarım çay kaşığı karbonat (üzerine limon sıkılıp katılır, ekstra güzel kabarmasını sağlar, acı bir tat katmak, keklerimin püf noktasıdır)
Kreması için;
*5 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı un tepeleme
*10 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krema veya sade krem şanti
İçi için;
*2 adet büyük boy muz
Üzeri için;
*Kek parçaları (bunu pişirdigimiz kabarmış kekin üzerini kaşıkla oydüğümuz parçaları ufalayarak veya tupperware sefinde çekerek yapacagiz)
Muzlu Köstebek Pasta (Tam Ölçü) (En Sevdiğim) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yumurta ile şekeri iyice bembeyaz köpük olana kadar çırpıyoruz
*Ardından sütünü, yağını ilave ederek tekrar mikserle çırpmaya devam ediyoruz ve kakaosunu, kabartma tozunu, vanilyasını ve ununuda ilave ederek tekrar çırpıyoruz ama kakao ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra çok çırpmayalım çünkü sıkışma yaptığı için kekin kabarması etkisini kaybedebilir
*Sonra limonla kabarttığımız, yemek kaşığındaki karbonatı da ekleyip, hafifçe karıştıralım
*Dikdörtgen borcamı tereyağı veya margarinle yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz
*Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika istediğimiz seviyede kabaran kadar daha sonra 170 dereceye düşürüp, iyice içi çekene kadar pişiriyoruz
*Burası önemli! ortalama 2025 dk sürüyor benim fırınımda Bu sürede fırın kapağını hiç açmayın Yoksa kabaran kek söner
*O pişe dursun biz kremamızı yapalım
*Şimdi orta boy bir tencereye unu ve şekeri karıştırıyoruz (bu toparlanmaya önler)
*Sonra sütü koyarak hep birlikte karıştırarak pişiriyoruz
*En son kaynayınca kremayı döküyoruz Bir tık daha kaynatıp kapatıyoruz (Krema kullanmayan vanilyayla birlikte krem şanti katmalı)
*Altını kapatıp vanilyayı da katıp soğumaya bırakıyoruz
*Soğuduktan sonra yaklaşık 5 dk mikserle iyice krem kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
*Kekimizi fırından çıkarıp soğuttuktan sonra veya ılıkken ortasını havuz biçiminde olacak şekilde bıçakla kesiyoruz
*Kestiğimiz kek parçalarını robottan geçiriyoruz ve ayrı bir kaseye alıyoruz
*Havuz biçiminde oyduktan sonra önceden hazırlamış olduğumuz kremamızı kekin alt tabanına biraz alıp sürüyoruz
*Kremamızın üzerine de 2 adet muzumuzu sırayla kekin içine yerleştiriyoruz ve bütün kremamızı döküyoruz
*En son aşamada robottan geçirdiğimiz kekleri kremanın üzerine serpiştiriyoruz en son dolaba koyup 1 gün bekletiyoruz Afiyet olsun
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
*2 su bardağı un
*Yarım çay kaşığı karbonat (üzerine limon sıkılıp katılır, ekstra güzel kabarmasını sağlar, acı bir tat katmak, keklerimin püf noktasıdır)
Kreması için;
*5 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı un tepeleme
*10 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krema veya sade krem şanti
İçi için;
*2 adet büyük boy muz
Üzeri için;
*Kek parçaları (bunu pişirdigimiz kabarmış kekin üzerini kaşıkla oydüğümuz parçaları ufalayarak veya tupperware sefinde çekerek yapacagiz)
Muzlu Köstebek Pasta (Tam Ölçü) (En Sevdiğim) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yumurta ile şekeri iyice bembeyaz köpük olana kadar çırpıyoruz
*Ardından sütünü, yağını ilave ederek tekrar mikserle çırpmaya devam ediyoruz ve kakaosunu, kabartma tozunu, vanilyasını ve ununuda ilave ederek tekrar çırpıyoruz ama kakao ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra çok çırpmayalım çünkü sıkışma yaptığı için kekin kabarması etkisini kaybedebilir
*Sonra limonla kabarttığımız, yemek kaşığındaki karbonatı da ekleyip, hafifçe karıştıralım
*Dikdörtgen borcamı tereyağı veya margarinle yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz
*Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika istediğimiz seviyede kabaran kadar daha sonra 170 dereceye düşürüp, iyice içi çekene kadar pişiriyoruz
*Burası önemli! ortalama 2025 dk sürüyor benim fırınımda Bu sürede fırın kapağını hiç açmayın Yoksa kabaran kek söner
*O pişe dursun biz kremamızı yapalım
*Şimdi orta boy bir tencereye unu ve şekeri karıştırıyoruz (bu toparlanmaya önler)
*Sonra sütü koyarak hep birlikte karıştırarak pişiriyoruz
*En son kaynayınca kremayı döküyoruz Bir tık daha kaynatıp kapatıyoruz (Krema kullanmayan vanilyayla birlikte krem şanti katmalı)
*Altını kapatıp vanilyayı da katıp soğumaya bırakıyoruz
*Soğuduktan sonra yaklaşık 5 dk mikserle iyice krem kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
*Kekimizi fırından çıkarıp soğuttuktan sonra veya ılıkken ortasını havuz biçiminde olacak şekilde bıçakla kesiyoruz
*Kestiğimiz kek parçalarını robottan geçiriyoruz ve ayrı bir kaseye alıyoruz
*Havuz biçiminde oyduktan sonra önceden hazırlamış olduğumuz kremamızı kekin alt tabanına biraz alıp sürüyoruz
*Kremamızın üzerine de 2 adet muzumuzu sırayla kekin içine yerleştiriyoruz ve bütün kremamızı döküyoruz
*En son aşamada robottan geçirdiğimiz kekleri kremanın üzerine serpiştiriyoruz en son dolaba koyup 1 gün bekletiyoruz Afiyet olsun