Muzlu piramit pasta piramit pasta muzlu piramit pasta tarifi pudingli muzlu kekler pastalar Malzemeler: 1 paket muzlu puding 3,5 su bardağı süt ( siz mutlaka daha az süt ile pudingi pişirin ancak kıvamı koyu olsun Mesela; 2 su bardağı süt yarım su bardağı su gibi) 1 büyük ya da 2 ufak taze muz 36 adet pötibör bisküvi Üstüne süslemelik olarak file badem Hazırlanışı: Puding paketinin ardındaki yazdığı gibi pişirilir lakin süt miktarını azaltmayı unutmayın ve hafif soğumaya bırakılır Geniş bir yüzeye enlemesine ve boylamasına streç yayınız Streçınız ince ise iki kat yapabilirsiniz sonradan streçin üzerine bir kat pudingden sürün Ne çok ince ne de fazla kalın olsun Üstüne yukarıdaki gibi pötibör bisküvilerini enine 3 sıra, uzunlamasına 4 sıra olacak şekilde sıralayınız (Pudingin kıvamı benim yaptığımdan daha koyu olacağı ve dolayısıyla miktarı da eksik olacağından bir sıra mozaik pastadan bisküvi çıkartarak tarifi veriyorum yoksa pudinginiz yetmeyebilir) Elinizdeki bisküvi ve puding bitinceye değin bu işlemi sürdürün sonradan soyulmuş muzu yukarıdaki gibi pastanın ortasına koyun ve üstüne azıcık daha puding dökün Daha sonrada kenarlardan havaya kaldırın iki yan bisküvileri besbelli birleştirmeye çalışın Itinalı olun pudingin kıvamından dolayı şekil vermesi birazcık zorlama oluyor Streçle tüm çevresini sarım, bir gün buzdolabında bekletin Ertesi gün üzerine dekor yapıp, soğuk servis yapabilirsiniz Paylaştıkça lezzetine lezzet katar Afiyetle