iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
*Muz dilimleri
Şerbeti için:
*3 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
*
Muzlu Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Tatlımıza ilk olarak şerbetimizi hazırlamakla başlayalım
Bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu katalım Şerbetimizi kaynatalım ve kaynayınca içine limon suyunu sıkalım ve 12 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım
Revanimizin hamuru için derin bir kabın içerisine ilk olarak yumurta ve şekeri katıp iyice çırpalım ve ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım Yağlamış olduğumuz borcam fırın tepsimize harcımızı boşaltalım Sonra üzerine muz dilimlerini dizelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 35 dakika kadar)
Revanimiz pişince fırından alalım ve bir 10 dakika soğumaya bırakalım İlk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirerek dökelim Şerbeti döktükten Sonra 23 saat dinlenmeye bırakalım
Afiyet olsun?
*3 adet yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
*Muz dilimleri
Şerbeti için:
*3 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
*
Muzlu Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Tatlımıza ilk olarak şerbetimizi hazırlamakla başlayalım
Bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu katalım Şerbetimizi kaynatalım ve kaynayınca içine limon suyunu sıkalım ve 12 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım
Revanimizin hamuru için derin bir kabın içerisine ilk olarak yumurta ve şekeri katıp iyice çırpalım ve ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım Yağlamış olduğumuz borcam fırın tepsimize harcımızı boşaltalım Sonra üzerine muz dilimlerini dizelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 35 dakika kadar)
Revanimiz pişince fırından alalım ve bir 10 dakika soğumaya bırakalım İlk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirerek dökelim Şerbeti döktükten Sonra 23 saat dinlenmeye bırakalım
Afiyet olsun?