iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Pudingli Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1, 5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sut 4 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2, 53 su bardağı un Arası için;
Muzlu puding Süt Üzeri için;
1 paket kremşanti Süt Ufalanmış kek Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 35dk Muzlu Pudingli Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı
Sizlere tadını damağınızda bırakacak ve çok hafif bir kek tarifim varMutlaka denemelisiniz
İlk olarak Derin bir kabin içerisine yumurta ve şekeri ilave edip iyice çırpalım Ardından diğer malzemeleri teker teker ekleyip boza kıvamında karışım elde edelim ve yağlanmış borcam fırın tepsimize boşaltıp önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında kekimizi pişirelim
Kekimiz pişerken bizde bu esnada muzlu pudingimizi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp ılımaya bırakalım
Ardından kremşantimizi de aynı şekilde üzerindeki tarife göre çırpıp buzdolabına soğumaya bırakalım
Kekimiz pişince fırından alalım ve ilk sıcaklığı 5 dakika geçtikten sonra dolma oyacağı ile resimdeki gibi ufak yuvarlak delikler açalım Açmış olduğumuz çukurların içerisine muzlu pudingden dökelim ve geriye kalan pudingi tamamen kekin üzerine döküp yayalım
Böylece kekimiz tamamen soğuyunca üzerine kremşantimizi döküp yayalım ve çukurların içerisinden çıkardığımız kek parçalarıını ellerimizle ufalayıp kekimizin üzerini süsleyelim ve dilimlere kesip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
AFiYET OLSUN
Keki için;
3 adet yumurta 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1, 5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sut 4 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2, 53 su bardağı un Arası için;
Muzlu puding Süt Üzeri için;
1 paket kremşanti Süt Ufalanmış kek Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 35dk Muzlu Pudingli Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı
Sizlere tadını damağınızda bırakacak ve çok hafif bir kek tarifim varMutlaka denemelisiniz
İlk olarak Derin bir kabin içerisine yumurta ve şekeri ilave edip iyice çırpalım Ardından diğer malzemeleri teker teker ekleyip boza kıvamında karışım elde edelim ve yağlanmış borcam fırın tepsimize boşaltıp önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında kekimizi pişirelim
Kekimiz pişerken bizde bu esnada muzlu pudingimizi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp ılımaya bırakalım
Ardından kremşantimizi de aynı şekilde üzerindeki tarife göre çırpıp buzdolabına soğumaya bırakalım
Kekimiz pişince fırından alalım ve ilk sıcaklığı 5 dakika geçtikten sonra dolma oyacağı ile resimdeki gibi ufak yuvarlak delikler açalım Açmış olduğumuz çukurların içerisine muzlu pudingden dökelim ve geriye kalan pudingi tamamen kekin üzerine döküp yayalım
Böylece kekimiz tamamen soğuyunca üzerine kremşantimizi döküp yayalım ve çukurların içerisinden çıkardığımız kek parçalarıını ellerimizle ufalayıp kekimizin üzerini süsleyelim ve dilimlere kesip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
AFiYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.