Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muzlu Rulo Pasta [BMT]

Muzlu Rulo Pasta [BMT]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

Pandispanyası için;

4 büyük yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Krema:

3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
Üst kreması için;

1 paket 200 ml süt kreması
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
İçi için;

1 adet büyük muz
Süslemek için;

Çikolata parçası, fıstık, frambuaz

Hazırlanışı
Pandispanya için, yumurtalar şekerle birlikte mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır İçine un, vanilya, kabartma tozu da elenerek ilave edilir ve çok az 30 saniye kadar daha çırpılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayılır Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirilir Piştikten sonra hemen fırından çıkarılıp yağlı kağıtla birlikte yavaşça bir kaç kere rulo şeklinde katlanıp açılır

İç kreması için, tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeler iyice çırpılır ve ocağa alınır Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edilip eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir Ocaktan alınıp vanilyası ilave edilir ve soğumaya bırakılır

Üst kreması için, krema, pudra şekeri ve vanilya ile kıvamı katılaşıncaya kadar çırpılır ve kullanıma kadar dolaba kaldırılır

Pandispanya keki alınıp üzerine kullanmadan önce blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdiğimiz krema sürülür Muzlar dizilip rulo yapılır ve en üstüne hazırladığımız krema düzgünce sürülüp çikolata fıstık ve frambuaz ile süslenir Bir gece mutlaka dolapta dinlendirip servis yapılır















 
858,496Konular
982,410Mesajlar
30,227Kullanıcılar
vkvkSon üye
Üst Alt