iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Pandispanyası İçin:
4 adet yumurta
8 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 poşet toz krem şanti
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Arası İçin:
Muz
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
Nar
Hazırlanışı
Yumurtayı ve şekeri 5 dakika çırpalım Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru döküp eşit şekilde yayalım Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 1012 dakika pişirelim Muhallebi için tencereye şekeri nişastayı unu ve sütü koyalım Orta ateşte karıştırarak pişirelim Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp içine margarini ilave ederek karıştırarak eritelim Biraz ılıyan muhallebinin içine krem şantiyi ilave edip mikser ile çırpalım Hindistan cevizini ilave edip karıştıralım Keki fırından çıkarır çıkarmaz yağlı kağıt ile birlikte mutfak bezinin üzerine koyalım sonra mutfak beziyle birlikte rulo şeklinde saralım Keki sarılı şekilde 510 dakika dinlendirelim Keki dikkatlice açalım kekin üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını sürelim Muzları yerleştirip tekrar rulo şeklinde saralım Kalan muhallebi ile pastanın üzerini kaplayalım Pastamızı buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim Pastamızın üzerine hindistan cevizi serpip süsleyelim Afiyet şifa olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Pandispanyası İçin:
4 adet yumurta
8 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 poşet toz krem şanti
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Arası İçin:
Muz
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
Nar
Hazırlanışı
Yumurtayı ve şekeri 5 dakika çırpalım Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru döküp eşit şekilde yayalım Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 1012 dakika pişirelim Muhallebi için tencereye şekeri nişastayı unu ve sütü koyalım Orta ateşte karıştırarak pişirelim Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp içine margarini ilave ederek karıştırarak eritelim Biraz ılıyan muhallebinin içine krem şantiyi ilave edip mikser ile çırpalım Hindistan cevizini ilave edip karıştıralım Keki fırından çıkarır çıkarmaz yağlı kağıt ile birlikte mutfak bezinin üzerine koyalım sonra mutfak beziyle birlikte rulo şeklinde saralım Keki sarılı şekilde 510 dakika dinlendirelim Keki dikkatlice açalım kekin üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını sürelim Muzları yerleştirip tekrar rulo şeklinde saralım Kalan muhallebi ile pastanın üzerini kaplayalım Pastamızı buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim Pastamızın üzerine hindistan cevizi serpip süsleyelim Afiyet şifa olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız