iltasyazilim
FD Üye
Muzlu rulo pasta malzemeleri
Pandispanya hamuru için
6 yumurta 5 çorba kaşığı tozşeker 8 çorba kaşığı un Yarım paket vanilya 1 çorba kaşığı limon suyu 1 limonun rendeenmiş kabuğu
Krema için
1 yumurta 7 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un Yarım litre süt Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Yarım paket vanilya 50 gr margarin İçi ve üzeri için
2 muz 1 çay bardağı antepfıstığı
Hazırlanışı:
Krema için kulanacağınız sütün 1 çay bardağı kadarını tencereye alıp ısıtın Derin bir sos tenceresinde yumurta, şeker, un ve rendeenmiş limon kabuğunu 1 çay bardağı süte çırpın Isıtılmış sütü azar azar ilave ederek muhalebi kıvamına geinceye kadar pişirin Ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edin Arasıra karıştırarak soğutun
Pandispanya hamuru için, yumurta sarıarını ve akarını ayrı kapara ayırın Yumurta sarıarına 5 kaşık şeker, vanilya ve rendeenmiş limon kabuğu ekeyip şekerer eriyinceye kadar çırpın Yumurta akarını miksere 10 dakika kadar kar haine geinceye kadar çırpın şekeri yumurta sarıarını ilave edip her iki karışımı iyice karıştırın Elenmiş unu ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekeyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar tahta kaşıka karıştırın
Hazıradığınız pandispanya hamurunu yağı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir tabaka hainde yayın Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarı fırının üst böümünde kurutmadan pişirin Nemi bir mutfak havusunu düz bir zemin üzerine yayın Pandispanyayı fırından çıkarın Soğutmadan uzun kenarından ruo yaparak yağı kağıdından çıkarın
Kremayı pandispanyanın üzerine (her tarafını örtecek şekilde) yayın Muzarı soyup kararmaması için limon suyu sürün ve diimemeden bütün olarak pandispanyanın uzun kenarına yereştirin Özene ruo şekinde sarın Üzerine antepfıstığı serpiştirin Buzdoabında 12 saat beketin Diimeyip servis yapın
Pandispanya hamuru için
6 yumurta 5 çorba kaşığı tozşeker 8 çorba kaşığı un Yarım paket vanilya 1 çorba kaşığı limon suyu 1 limonun rendeenmiş kabuğu
Krema için
1 yumurta 7 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un Yarım litre süt Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Yarım paket vanilya 50 gr margarin İçi ve üzeri için
2 muz 1 çay bardağı antepfıstığı
Hazırlanışı:
Krema için kulanacağınız sütün 1 çay bardağı kadarını tencereye alıp ısıtın Derin bir sos tenceresinde yumurta, şeker, un ve rendeenmiş limon kabuğunu 1 çay bardağı süte çırpın Isıtılmış sütü azar azar ilave ederek muhalebi kıvamına geinceye kadar pişirin Ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edin Arasıra karıştırarak soğutun
Pandispanya hamuru için, yumurta sarıarını ve akarını ayrı kapara ayırın Yumurta sarıarına 5 kaşık şeker, vanilya ve rendeenmiş limon kabuğu ekeyip şekerer eriyinceye kadar çırpın Yumurta akarını miksere 10 dakika kadar kar haine geinceye kadar çırpın şekeri yumurta sarıarını ilave edip her iki karışımı iyice karıştırın Elenmiş unu ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekeyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar tahta kaşıka karıştırın
Hazıradığınız pandispanya hamurunu yağı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir tabaka hainde yayın Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarı fırının üst böümünde kurutmadan pişirin Nemi bir mutfak havusunu düz bir zemin üzerine yayın Pandispanyayı fırından çıkarın Soğutmadan uzun kenarından ruo yaparak yağı kağıdından çıkarın
Kremayı pandispanyanın üzerine (her tarafını örtecek şekilde) yayın Muzarı soyup kararmaması için limon suyu sürün ve diimemeden bütün olarak pandispanyanın uzun kenarına yereştirin Özene ruo şekinde sarın Üzerine antepfıstığı serpiştirin Buzdoabında 12 saat beketin Diimeyip servis yapın