iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için:
*3 yumurta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Kabartma tozu
*Vanilya
Kreması için:
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket toz krem şanti ( 1 su bardağı süt )
*2 adet muz
*Hindistan cevizi
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı Yumurtaları beyazları ve sarıları ayrı ayrı çırpalım, krema kıvamına gelince bir kap içinde birleştirelim ve şekerini ekleyelim Tekrar çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyerek mikser ile çırpmaya devam edelim Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve karışımı üzerine dökelim Her yere eşit bir şekilde yayalım çok ince bir taban olacak zaten 180 derecede 7 dk ( üzeri pembeleşene kadar) pişirelim Fırından çıkardığımız pandispanyayı yağlı kağıdıyla beraber rulo yapalım üzerine nemli bir bez havlu serip 57 dk bekletelim Diğer yandan tencerenin içine bütün malzemeleri koyup muhallebi kıvamına gelince kapatalım Rulomuzu açıp sıcak sıcak kremayı içine sürelim ve arasına 2 muzu keserek ya da bütün olarak koyarak rulo yapalım bu sefer yağlı kağıttan ayırıyoruz Üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz ve hindistan cevizi ile süslüyoruz Meyve ve süsleme şekli tercihinize bağlı Dolapta 12 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 yumurta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Kabartma tozu
*Vanilya
Kreması için:
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket toz krem şanti ( 1 su bardağı süt )
*2 adet muz
*Hindistan cevizi
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı Yumurtaları beyazları ve sarıları ayrı ayrı çırpalım, krema kıvamına gelince bir kap içinde birleştirelim ve şekerini ekleyelim Tekrar çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyerek mikser ile çırpmaya devam edelim Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve karışımı üzerine dökelim Her yere eşit bir şekilde yayalım çok ince bir taban olacak zaten 180 derecede 7 dk ( üzeri pembeleşene kadar) pişirelim Fırından çıkardığımız pandispanyayı yağlı kağıdıyla beraber rulo yapalım üzerine nemli bir bez havlu serip 57 dk bekletelim Diğer yandan tencerenin içine bütün malzemeleri koyup muhallebi kıvamına gelince kapatalım Rulomuzu açıp sıcak sıcak kremayı içine sürelim ve arasına 2 muzu keserek ya da bütün olarak koyarak rulo yapalım bu sefer yağlı kağıttan ayırıyoruz Üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz ve hindistan cevizi ile süslüyoruz Meyve ve süsleme şekli tercihinize bağlı Dolapta 12 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun