iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Somun (Banana Loaf) Tarifi İçin Malzemeler Toz Malzemeler (Ayrı karıştırılacak)
*1,5 su bardağı un
*1 paket Şekerli vanilin
*Kabartma tozu
*1 fiske tuz
*1 su bardağı ceviz içi
Sıvı Malzemeler (Ayrı bir kapta karıştırılacak)
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*3 püre haline getirilmiş muz
*Yarım su bardağı pekmez
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı eritilmiş margarin (sıcak olmamalı)
Muzlu Somun (Banana Loaf) Tarifi Yapılışı Malzemelere göre iki ayrı karışım hazırlanır Sonrasında sıvı karışım yavaş yavaş toz karışıma eklenir Topaklanmaması sağlanarak homojen bir şekil alıncaya dek karıştırılır Somun ekmek pişirilmede kullanılan bir fırın tepsisi yağlanarak (Fotoğraftaki şekil) Önceden 180 °C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir Afiyet olsun
*1,5 su bardağı un
*1 paket Şekerli vanilin
*Kabartma tozu
*1 fiske tuz
*1 su bardağı ceviz içi
Sıvı Malzemeler (Ayrı bir kapta karıştırılacak)
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*3 püre haline getirilmiş muz
*Yarım su bardağı pekmez
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı eritilmiş margarin (sıcak olmamalı)
Muzlu Somun (Banana Loaf) Tarifi Yapılışı Malzemelere göre iki ayrı karışım hazırlanır Sonrasında sıvı karışım yavaş yavaş toz karışıma eklenir Topaklanmaması sağlanarak homojen bir şekil alıncaya dek karıştırılır Somun ekmek pişirilmede kullanılan bir fırın tepsisi yağlanarak (Fotoğraftaki şekil) Önceden 180 °C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir Afiyet olsun