iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Supangle Tarifi İçin Malzemeler
*1 muz
Supangle için
*2 bardak süt
*2 yemek kasığı un
*1 yemek kasığı nişasta
*1 yemek kasığı tereyağ
*1 paket vanilya
*2 paket biri bitter biri sütlü çikolata (80 grlıklardan 2 tane olucak)
*1 yemek kasığı kakao
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından az eksik soğuk su
Üzeri için
*Rondoda çekilmiş petibör bisküvi ve çikolatalı bon bon (Arzuya göre istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)
Muzlu Supangle Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir kapta muzu ezin
*Yağı bir tencereye alıp eritin içine unu koyup üzerine sütü soğuk olarak ekleyin
*Hemen ardından yumurta sarısını ekleyip çırpıcı ile karıstırın
*Topaklanmaması için ardından kakao vanilya ve nişastayı ekleyin kaynayıncaya kadar karıstırın
*Kaynadıktan sonra çikolataları şekeri ve ezdiğimiz muzu ekleyip 5 dk daha kaynatın
*Altını kapatır kapatmaz soğuk suyu supangleye ekleyin
*Tekrar iyice yedirene kadar karıstırın
*Kaselere koyup biraz soğuması için bekleyin
*Soğuduktan sonra üzerine un haline getirilmiş bisküvi ile kaplayarak üzerine çikolatalı bonbonu koyup dolapta 34 saat bekletip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 muz
Supangle için
*2 bardak süt
*2 yemek kasığı un
*1 yemek kasığı nişasta
*1 yemek kasığı tereyağ
*1 paket vanilya
*2 paket biri bitter biri sütlü çikolata (80 grlıklardan 2 tane olucak)
*1 yemek kasığı kakao
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından az eksik soğuk su
Üzeri için
*Rondoda çekilmiş petibör bisküvi ve çikolatalı bon bon (Arzuya göre istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)
Muzlu Supangle Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir kapta muzu ezin
*Yağı bir tencereye alıp eritin içine unu koyup üzerine sütü soğuk olarak ekleyin
*Hemen ardından yumurta sarısını ekleyip çırpıcı ile karıstırın
*Topaklanmaması için ardından kakao vanilya ve nişastayı ekleyin kaynayıncaya kadar karıstırın
*Kaynadıktan sonra çikolataları şekeri ve ezdiğimiz muzu ekleyip 5 dk daha kaynatın
*Altını kapatır kapatmaz soğuk suyu supangleye ekleyin
*Tekrar iyice yedirene kadar karıstırın
*Kaselere koyup biraz soğuması için bekleyin
*Soğuduktan sonra üzerine un haline getirilmiş bisküvi ile kaplayarak üzerine çikolatalı bonbonu koyup dolapta 34 saat bekletip servis edebilirsiniz Afiyet olsun