iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Tersyüz Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*45 adet orta boy muz
*3 yumurta
*12 fincan sıvı yağ
*12 fincan şeker
*1 yemek kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 fincan un
Üzeri için;
*2 adet orta boy muz
*12 fincan margarin
*1 fincan esmer şeker
Muzlu Tersyüz Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlıyoruz 45 adet muzu çatalla eziyoruz, üzerine 3 yumurtayı, şekeri, yağı, tarçını ve unu ekleyerek karıştırıyoruz Hamurun normal kek hamuru kıvamında olması gerekiyor Kullandığınız muzun büyüklüğüne göre un miktarını ayarlaya bilirsiniz Daha sonra üzerine dizeceğimiz 2 adet muzu ince dilimliyoruz Daha sonra margarini kısık ateşte eritiyoruz Eritilmiş margarinin 12 fincan olması gerekiyor Daha sonra üzerine esmer şekeri de ilave ederek karıştırarak eritiyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz şeker erir erimez ocaktan alıp*karışımı orta boy borcamımıza veya orta boy kare fırın kalıbımıza boşaltıyoruz Her tarafa iyice yayıyoruz ve üzerine dilimlediğimiz muzları diziyoruz Üzerine ise hamur karışımını ilave ederek her tarafa eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz Üzerine dökülen karışımın topaklanmaması ve karamel kıvamında olması için güzel erimesi için su eklenebilir*Daha sonra 180 derece fırında 4550 dk kadar pişiriyoruz Fırından çıkan tatlımızı soğumaya bırakıyoruz Tamamen soğuyunca tabağa ters çeviriyoruz ve muzlu ters yüz tatlımız hazır Kare şeklinde dilimleyerek servis ediyoruz Soğuk şekilde üzerine top dondurma koyarak servis ede bilirsiniz Afiyet olsun !
Kullandığım fincan ölçüsü*250 ml dir
*45 adet orta boy muz
*3 yumurta
*12 fincan sıvı yağ
*12 fincan şeker
*1 yemek kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 fincan un
Üzeri için;
*2 adet orta boy muz
*12 fincan margarin
*1 fincan esmer şeker
Muzlu Tersyüz Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlıyoruz 45 adet muzu çatalla eziyoruz, üzerine 3 yumurtayı, şekeri, yağı, tarçını ve unu ekleyerek karıştırıyoruz Hamurun normal kek hamuru kıvamında olması gerekiyor Kullandığınız muzun büyüklüğüne göre un miktarını ayarlaya bilirsiniz Daha sonra üzerine dizeceğimiz 2 adet muzu ince dilimliyoruz Daha sonra margarini kısık ateşte eritiyoruz Eritilmiş margarinin 12 fincan olması gerekiyor Daha sonra üzerine esmer şekeri de ilave ederek karıştırarak eritiyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz şeker erir erimez ocaktan alıp*karışımı orta boy borcamımıza veya orta boy kare fırın kalıbımıza boşaltıyoruz Her tarafa iyice yayıyoruz ve üzerine dilimlediğimiz muzları diziyoruz Üzerine ise hamur karışımını ilave ederek her tarafa eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz Üzerine dökülen karışımın topaklanmaması ve karamel kıvamında olması için güzel erimesi için su eklenebilir*Daha sonra 180 derece fırında 4550 dk kadar pişiriyoruz Fırından çıkan tatlımızı soğumaya bırakıyoruz Tamamen soğuyunca tabağa ters çeviriyoruz ve muzlu ters yüz tatlımız hazır Kare şeklinde dilimleyerek servis ediyoruz Soğuk şekilde üzerine top dondurma koyarak servis ede bilirsiniz Afiyet olsun !
Kullandığım fincan ölçüsü*250 ml dir