Muzu taze yemek neredeyse güç oluyor. Sarı renkte satın alınan muzlar, buzdolabına konduktan sonra renk değiştirmeye yani kararmaya başlıyor. Pekala, muzun kararmasına nasıl mani olmalıyız? Muzun kararmaması için yapılması gereken pratik teklifleri var mıdır? Muz nasıl koruma edilir? İşte karşılıklar...
Market, manav yahut pazar üzere konumlarda yeşil muz satın almak umumide tercih edilen bir alışveriş değildir. Çiğ yeşil muzlara nazaran sarı ve gösterişli muzların daha ziyade alıcısı vardır. Ama muzlar koruma edilen sıralarda bir kaç gün içerisinde kararmaya başlamaktadır. Kararan muzun tadı yumuşadığından, tat kalitesi orantısı ile birlikte beğenme orantısı da düşüşe geçmektedir. Pekala, muz nasıl koruma edilmeli? İşte, muzun kararmasının önüne geçilecek usuller...
MUZ KARARMASI NASIL ENGELLENİR? MUZ NASIL KORUMA EDİLİR?
Çoğunluğun tercihinin bilakis muzu yeşil yani ham iken satın alınız yahut toplayınız. Sarı renkten ise yeşil renk daha uzun mühlet saklamanızda yardımcı olacaktır.
Muzları tüketene kadar oda sıcaklığında saklayınız. Saklı bir mekana yahut çanta içine koymayınız. Örtük noktada koruma etmeniz, muzların olgunlaşması için süratli bir süreç işletecektir.
Muzları buzlukta saklayarak da fresh kalmalarını sağlayabilirsiniz. ( Uzun ömürlü saklamak için ülkü yöntemdir) Muzlar çözünür çözünmez tüketilmelidir. Çözülmüş bir muzu yine buzluğa koymanız tadın deforme olmasına yol açabilir. Bir seferliğe yapacağınız bir süreç olarak görün ve yiyeceğiniz kadarının çözülmesine müsaade verin.
Muzun sapını alüminyum folyo ile sarınız. Böylece sarı muzlar kararmayacağını göreceksiniz. Uzun ömürlü tasarruf için alüminyum folyo hayat kurtaran bir materyal olabilir.
Muzun sapına streç sinema geçirebilirsiniz. Streç sinema sayesinde kararma probleminden kurtulabilirsiniz.