Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

MySQL Veritabanı Nasıl Yedeklenir?

MySQL Veritabanı Nasıl Yedeklenir?
0
125

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
MySQL, Linux, Windows ve MacOS gibi farklı işletim sistemleri uzerinde calışabilen bir veritabanı yonetim sistemidir Bir veya birden fazla MySQL veritabanını yedeklemek icin farklı metotlar mevcuttur Bu metotlara kısaca bakalım:

Mysqldump Komutu

Bu komut sayesinde mysqldump programı kullanılarak veritabanı komut satırından yedeklenebilir Bunun icin işletim sisteminize gore uygun terminal’e gidip aşağıdaki komutu calıştırmalısınız:
mysqldump veritabaniadi veritabaniadisql
Eğer birden fazla veritabanınız varsa bunların hepsini şu komutla yedekleyebilirsiniz:
mysqldump –alldatabases tumveritabanlarisql
Bu komutlar sayesinde veritabanınız SQL dosyalarına aktarılacaktır Bir SQL dosyasından veritabanını geri yuklemek icin alttaki komutu kullanın:
mysql veritabaniadi veritabaniadisql
Birden fazla veritabanını geri yuklemek icin:
mysql –onedatabase veritabaniadi tumveritabanlarisql
MySQL veritabanı icin en ilkel yedekleme ve geri yukleme işlemi yukarıdaki komutlarla yapılır Bu komutlar dışında ayrıca MySQL’in websayfasından MySQL Workbench programını indirip kurarsanız, yedekleme ve geri yukleme işlemlerini cok daha kullanışlı bir ara yuzden gercekleştirebilirsiniz
Ayrıca cPanel kullanıyorsanız, phpMyAdmin sayesinde benzeri işlemleri gercekleştirebilirsiniz

Teknoloji MySQL, Linux, Windows ve MacOS gibi farklı işletim sistemleri uzerinde calışabilen bir veritabanı yonetim sistemidir Bir veya birden fazla MySQL veritabanını yedeklemek icin farklı metotlar mevcuttur Bu metotlara kısaca bakalım:

Mysqldump Komutu

Bu komut sayesinde mysqldump programı kullanılarak veritabanı komut satırından yedeklenebilir Bunun icin işletim sisteminize gore uygun terminal’e gidip aşağıdaki komutu calıştırmalısınız:
mysqldump veritabaniadi veritabaniadisql
Eğer birden fazla veritabanınız varsa bunların hepsini şu komutla yedekleyebilirsiniz:
mysqldump –alldatabases tumveritabanlarisql
Bu komutlar sayesinde veritabanınız SQL dosyalarına aktarılacaktır Bir SQL dosyasından veritabanını geri yuklemek icin alttaki komutu kullanın:
mysql veritabaniadi veritabaniadisql
Birden fazla veritabanını geri yuklemek icin:
mysql –onedatabase veritabaniadi tumveritabanlarisql
MySQL veritabanı icin en ilkel yedekleme ve geri yukleme işlemi yukarıdaki komutlarla yapılır Bu komutlar dışında ayrıca MySQL’in websayfasından MySQL Workbench programını indirip kurarsanız, yedekleme ve geri yukleme işlemlerini cok daha kullanışlı bir ara yuzden gercekleştirebilirsiniz
Ayrıca cPanel kullanıyorsanız, phpMyAdmin sayesinde benzeri işlemleri gercekleştirebilirsiniz

858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt