iltasyazilim
FD Üye
Ne gariptir ama, geçirecek manâsız vakti olanlar daima işleri başlarından aşmışları bulurlarA Maurois
Nar üstüne turp yenmezTürk Özdeyiş
Namuskâr bir insanın bütün teşebbüslerinde, en çok uyarı edeceği biricik şey, yapacağı işin içten olup olmadığına dikkatli olmak ve ayni zamanda işin iyi veya kötü bir adamın hareketi ürünü bulunup bulunmadığını göz önünde tutmaktırSokrat
Ne yapayım diye düşünmektense bir şey yapma, düşün!Cenap Sahabettin
Namussuz ve ehliyetsizler arasında namuslu ve ehliyetli olarak çalışmanın mükâfatı cezaya çarpılmaktırS Ertürk
Namuslu bir adam, Tanrı'nın en aristokrat eseridirAlexander Pope
Nefret kalpten; tiksinti, kafadan gelir Ama her iki hissin kontrolü de elimizde demektir Schopenhauer
Nice kimseye vefa gösterdim lâkin onlardan hiç bir vefa görmedim Böyle olduğu halde, yine vefa göstermekten vazgeçmedimHz Alî
Başkalarından en itinalı şekilde saklayacağınız bir duygu varsa, o da nefrettirRiavol
Nasihatlardan başka hiç bir şey böylece cömertçe verilemezLa Rochefoucauld
Ne ileri koşmalı, ne de yoldan şaşmalı
Ne zengine borçlu ol, ne fakirden alacaklı Türk Atasözleri *
Nar üstüne turp yenmezTürk Özdeyiş
Namuskâr bir insanın bütün teşebbüslerinde, en çok uyarı edeceği biricik şey, yapacağı işin içten olup olmadığına dikkatli olmak ve ayni zamanda işin iyi veya kötü bir adamın hareketi ürünü bulunup bulunmadığını göz önünde tutmaktırSokrat
Ne yapayım diye düşünmektense bir şey yapma, düşün!Cenap Sahabettin
Namussuz ve ehliyetsizler arasında namuslu ve ehliyetli olarak çalışmanın mükâfatı cezaya çarpılmaktırS Ertürk
Namuslu bir adam, Tanrı'nın en aristokrat eseridirAlexander Pope
Nefret kalpten; tiksinti, kafadan gelir Ama her iki hissin kontrolü de elimizde demektir Schopenhauer
Nice kimseye vefa gösterdim lâkin onlardan hiç bir vefa görmedim Böyle olduğu halde, yine vefa göstermekten vazgeçmedimHz Alî
Başkalarından en itinalı şekilde saklayacağınız bir duygu varsa, o da nefrettirRiavol
Nasihatlardan başka hiç bir şey böylece cömertçe verilemezLa Rochefoucauld
Ne ileri koşmalı, ne de yoldan şaşmalı
Ne zengine borçlu ol, ne fakirden alacaklı Türk Atasözleri *