elektronikci
FD Üye
Boğaziçi Üniversitesi’nde vazifesine rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafından son verilen öğretim vazifelisi Can Candan, okula döndü. Candan, öğrencileri ve akademisyen arkadaşları tarafından davul zurnayla karşılandı.
Boğaziçi Üniversitesi’nde Batı Lisanları ve Edebiyatları kısmında tam vakitli öğretim vazifelisi olan ve 2007'den beri üniversitede eğitim veren Can Candan, rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafından vazifesinden uzaklaştırılmıştı.
Davul zurnayla karşılandı ????
Candan, 13 Ağustos 2021’de yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açmıştı. Eğitim-Sen de daha sonra bu davaya müdahil oldu. İstanbul 2. Yönetim Mahkemesi 20 Ocak 2022’de talebi reddetse de Candan’ın karara itiraz etmesinin akabinde 7. Yönetim Dava Mahkemesi, 16 Şubat’ta yürütmenin durulmasına karar vermişti. Bu sayede de asıldan karar alınana kadar Candan okula geri dönmüş oldu.
Candan üniversiteye girişte öğrencileri ve meslektaşları tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. Öğrenciler 'Can hocaya merhaba, kayyumlara elveda' pankartı açtı.
Karara ait toplumsal medya hesabından açıklama yapan Candan, “İşe iade davası devam ediyor. Bu orta karar, birinci mahkemenin ret kararını ikinci sefer bozan bölge yönetim mahkemesi tarafından verildi. Temel karar verilene kadar bu karar değişmeyecek. Yani temel karar verilene kadar vazifeme dönüyorum” demişti.
"Mücadelemize devam edeceğiz"
Üniversitede akademisyenlerin her gün gerçekleştirdiği nöbette bir açıklama yapan Candan, şunları söyledi:
“Biliyorsunuz ki benim misyonum hiçbir vakit bitmedi. Ben hiçbir vakit Boğaziçi'nden, sizlerden uzak kalmadım. Daima buradaydım, daima sizinleydim. Artık de daha yakından sizinleyim. Bütün bu süreçte beni yalnız bırakmayan meslektaşlarıma, sevgili öğrencilerime, mezunlarımıza, öğrencilerimizin ailelerine, çalışanlara ve natürel ki Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın çeşitli yerlerinde bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum.
Bu natürel ki çok sevinçli bir gün lakin bir yandan da hüzünlü bir tarafı var. Haksız ve hukuksuz yere derslerinden uzaklaştırılan akademisyenlerin de burada olması için gayretimize devam edeceğiz. Buradaki gayret, üniversitelerin uğraşı. Yalnızca Boğaziçi'nin değil. Başta barış akademisyenleri olmak üzere tüm akademisyen arkadaşlarımızın üniversitelere döneceği günleri de bekliyoruz, bunun için de uğraş etmeye devam edeceğiz. Düzgün ki varsınız, uygun ki birlikteyiz.”