Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nafile Namazların Önemi ve Fazileti

Nafile Namazların Önemi ve Fazileti
0
175

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Beyhude Namazların Önemi ve Fazileti Nedir?

Müslüman kimse farz namazların haricen nafile olarak her gün Allah rızası için on iki rek`at namaz kılarsa, Allah Teala ona cennette bir köşk yapar Beyhude Namazlar 'ın, kıyâmet gününün dehşetli ânında hesab verirken zor durumda kalan sâhibinin imdadına yetişeceğini de yine Resûlullah sallallâhu aleyhi ve selem haber vermiştir

Allah Teâlâ buyurur ama;Kulum nafileler ile Bana yaklaşır ha yaklaşır ve nihayet o kadar bir hâle gelir oysa, artık Ben onu severim Onu sevince de, onun işiten kulağı, gören gözü, tutup yakalayan eli ve yürümesine vasıta olan ayağı olurum Böylesi bir kul Benden bir şey isterse istediğini mutlaka ona veririm Bana sığınırsa onu hıfz ve sıyanetim (koruma) altına alırımBuhari, Rikak 38

Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır Eğer namazı akıcı olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar Ola Ki farzlarından bir şey eksik çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'iKulumun nâfile namazları var mı, bakınız der Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır Sonra öteki amellerinden de bu şekilde hesaba çekilir *

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt