Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Namaz Alzheimer Riskini Azaltıyor!

Namaz Alzheimer Riskini Azaltıyor!
0
92

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Namazın sağlığımız icin ne kadar onemli olduğu bu zamana kadar pek cok kez araştırıldı Bu kez de Amerikalı ve İsrailli bazı araştırmacılar namazın etkisini araştırdı 892 kişi uzerinde yapılan araştırmada namazın Alzheimer hastalığı riskini alınan eğitimden dahi daha fazla azalttığı anlaşıldı

İsrail Haaretz gazetesinin bazı kısımlarını yayınladığı araştırmaya gore insanın eğitim aldığı yıllara oranla namazın etkisi de kat kat artıyor

Şiva, Hallel Yafa hastanelerinden, Tel Aviv ve Ben Gurion Universitelerinden İsrailli, Claibland Universitesinden Amerikalı araştırmacılar, ABDdeki NIH Ulusal Sağlık Kulubunun finanse ettiği calışmaları sonucunda namazın etkisinin, eğitimsel kurumlardaki (aynı araştırmaya gore bu hastalığa yakalanma riskini yuzde %24 azalttığı ortaya konan) eğitim faktorunun olumlu etkisinden daha buyuk olduğunu keşfetti

Araştırmayı gercekleştirenlerden İsrailli Profesor Rvka Aenzlberg, namaz kılan kimsenin namaz esnasında bircok kulturel ve duşunsel faaliyete yatırım yaptığını ve bunun de kendisini Alzhemier hastalığından koruduğunu belirtti

İsraildeki Arap koyu Vadi Arada yaşayan 65 yaşın uzerinde 892 kişi uzerinde yapılan araştırmaya gore iclerinden 497sinin herhangi bir hastalığı bulunmuyor 303unde hafif hafıza kaybı var 92si ise Alzheimer hastası

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt