Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Namaz kelimesinin geçtiği Ayetler

Namaz kelimesinin geçtiği Ayetler
0
115

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
BAKARA SURESİ

3Onlar oysa gaybe iman edip namazı içten kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar

43 Keza namazı doğruca kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin

45 Dahası sabırla, namazla destek isteyin Kuşkusuz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir

83 Hani bir vakitler İsrailoğulları'ndan şöylece mîsak (kesin bir söz) almıştık: Allah'dan başkasına tapmayacaksınız, esasbabaya iyilik, yakınlığı olanlara, öksüzlere, çaresizlere de iyilik yapacaksınız, insanlara güzellikle laf söyleyecek, namazı kılacak, zekatı vereceksiniz Sonradan fazla azınız müstesna elde etmek üzere sözünüzden döndünüz, hâlâ da dönüyorsunuz

110 Siz namazı hakkıyle kılmaya bakın ve zekatı verin! Kendi nefsiniz için her ne hayır yaparsanız, Allah katında onu bulursunuz Belirlenmiş oysa, Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir

152 O halde beni anın, ben de sizi anayım Bana şükredin de nankörlük etmeyin

177 Yüzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına çevirmeniz buluğ çağı değildir Ama eren o kimselerdir oysa, Allah'a, öbür dünya gününe, meleklere, kitaba ve bütün peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, öksüzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya isteyerek mal verirler Namazı kılarlar, zekatı verirler Bundan Başka andlaştıkları vakit sözlerini yerine getirenler, hele bezginlik ve rahatsızlık durumlarında ve harbin şiddetli vaktinde tahammül ve istikrar gösterenler var ya, işte içten olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır

238Namazlara ve orta namaza devam edin ve Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun

239Eğer bir dehşet hâlindeyseniz, ya da binekli olarak sırası gelmişken kılın, (korkudan) belirli olduğunuz süre da böyle bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin (namazlarınızı yeniden her zamanki gibi huşû ile kılın)

277 İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekatı verenlerin Rabbleri katında şüphesiz mükafatları vardır Onlara hiçbir nefret edilen şey olmadığı gibi, onlar mahzun da olmazlar

NISA SURESİ
12 Allah, İsrailoğularından laf almıştı İçlerinden on iki müfettiş göndermiştik Allah şöyle demişti: Ben, muhakkak sizinle beraberim Namazı doğruca kıldığınız, zekatı verdiğiniz, peygamberlerime iman ettiğiniz ve onlara yardımda bulunduğunuz, (mallarınızı) Allah yolunda adilane sarfettiğiniz takdirde, günahlarınızı mutlaka örter ve sizi altından ırmaklar akan cennetlere korum Fakat sizden her kim de, bundan sonra küfrederse, direkt olarak yoldan sapmış olur

55 Sizin belli başlı dostunuz Allah'tır, O'nun Resulüdür ve namazlarını kılan zekatlarını veren ve rükû eden müminlerdir

58 Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve gösteri konusu yaparlar Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır

91 Iblis, alkol ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister Bundan Böyle bunlardan vazgeçtiniz değil mi?

106 Ey iman edenler! İçinizden birine vefat (emareleri) geldiği vakit, vasiyet sırasında aranızdaki şahitliğin hükmü, kendi içinizden iki adil tanık, yahut yeryüzünde yolculuğa çıkmış iseniz, ölüm (emareleri de) size gelip çatmışsa, sizden olmayan öteki iki tanık tutmaktır Eğer (bunlardan) şüpheye düşerseniz, namazdan sonradan onları alıkorsunuz Onlar da Allah'a şöyle ant ederler: Akraba bile olsa, yemini bir çıkar karşılığı satmayacağız, Allah'ın şahitliğini gizlemeyeceğiz Aksi halde günahkârlardan oluruz

ENAM SURESİ

72 Bize: Namazı direkt olarak kılın, Allah'a karşısında gelmekten sakının(diye emredildi), toplanacağınız yer O'nun huzurudur

92 Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitapları onaylama eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki tüm insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar

162 De ama: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm her zaman âlemlerin Rabbi Allah içindir

ARAF SURESİ
170 Kitaba sarılanlara ve namazı kılmaya devam edenlere gelince, biz o iyilerin ecrini hiçbir vakit yitirmeyiz

ENFAL SURESİ
3 Onlar oysa, namazı gereği gibi kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yoluna harcarlar

TEVBE SURESİ
71 Erkek ve bayan bütün müminler birbirlerinin dostları ve velileridirler İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Resulüne itaat ederler İşte bunları Allah rahmetiyle yarlığayacaktır Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir

YUNUS SURESİ

87
Biz Musa ile kardeşine şöyle vahyettik: Kavminiz için Mısır'da birtakım evler hazırlayın ve evlerinizi kıbleye karşısında yapın ve namazı kılın ve müminlere müjde verin

RAD SURESİ
22 Rablerinin rızasını kazanmak arzusuyla sabrederler ve namazı direkt olarak kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan bakımlı ve açıkça Allah yolunda harcarlar ve çirkinlikleri güzelliklerle yok ederler İşte bunlar, bu hayatın akibeti kendilerinin olacak olanlardır

IBRAHIM SURESİ
31 (Ey Muhammed!) İman eden kullarıma söyle: Namazı doğrudan doğruya kılsınlar, alışveriş ve dostluğun olmadığı bir günün gelmesinden önce, kendilerine verdiğimiz rızıktan açık ve sıcacık (Allah için) harcasınlar

37 Rabbimiz! Ben çocuklarımdan bir kısmını namazı dosdoğru kılmaları için, senin Beyti Haram'ının yanında, ekinsiz bir vadiye yerleştirdim Artık sen de insanlardan bir kısmını onlara meylettir Ve onları bir takım meyvelerle rızıklandır fakat şükretsinler

40 Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını direkt olarak kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et!

MERYEM SURESİ
31 Beni, nerede olursam olayım kutsal kıldı Hayatta bulunduğum müddetçe namaz kılmamı ve zekat vermemi emretti

55 Ailesine ve çevresine namaz kılmayı ve zekat vermeyi emrederdi ve Rabbinin katında hoşnutluğa ermişti

*