Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Namaz Kilarken Halimiz…

Namaz Kilarken Halimiz…

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
HER LEZZETLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR!

Namaz Kilarken Halimiz…
«
“ namaz kilanlar, kiyamette oldugu gibi ALLAH ’in huzurunda saflar halinde dururlar, suale, hesap vermeye, yalvarmaya baslarlar

“ namazda gözyasi dökerken ayakta durmak, kiyamet günü dirilerek kabirden kalkip mahser yerinde ALLAH ’in huzurunda ayakta durmaga benzer Cenabi Adalet k: “sana verdigim bu değin mühlet içinde ne yaptin? Ne kazandin ve bana ne getirdin? diyecektir

“ ALLAH ’in huzurunda bunun gibi derde dert katan yüz binlerce haberler sualler gelir

“ namazda kiyamda iken, hitabii ilahiden kul utanir, utancindan ayakta iki büklüm olur, rükua varir Çünki utancindan ayakta durmaga gücü kalmamistirrükuda, ALLAH ’i tesbih ve her türlü eksik sifatlardan tanzih ve tazim eder

Daha Sonra o kula, Hakk ’tan ferman kazanç: “ basini kaldir da sorulan sualleri cevapla! “ denir

“ kul utana sikila basini rükudan kaldirir, fakat dayanamaz; o günahkar, utancindan bu kere yüz üstü yere kapanir

“ona bu sefer: “ secdeden basini kaldir da , yaptiklarindan haber ver! Diye ferman kazanç

“ o, bir kere daha utanarak basini kaldirir, fakat dayanamaz, tekrar mahviyet içinde yüz üstü düser

“ cenabi Hakk: “ yeniden basini kaldir da söyle; yaptiklarini inceden inceye sana soracagim! “ diye buyurur

“ ALLAH ’in devasa hitabi, onun ruhuna o kadar te ’sir etmistir fakat, ayakta duracak mecal ve takati yoktur Bu agir önem sebebiyle ka ’deye varir Dizleri üzerine çöker Cenabi Hakk ise: 1 haydi, söyle, anlat! Sana nimet vermistim; nasil kullandin? Sükrünü eda eyledin mi? Sana maddesel ve manevi anapara vermistim; onunla neler kazandin? “ buyurur

“ kul yüzünü sag tarafina döndürür; peygamberlerin ruhlarina ve meleklere selam verir Onlara der oysa : “ ey mana padisahlari! Bu fena kisiye sefaat edin; bu günahkarin ayagi da örtüsü de çamura batti

“ peygamberler selamlama veren kula derler ki: “ çare ve yardim günü geçti, gitti Tedavi dünyada olabilirdi Orada hayirli isler yapmadin, ibadet etmedin, vaktini bos seylerle öldürdün! “

“ kul bu kere yüzünü sola çevirir Yakinlarinda yardim ister Onlar da : “ sus! Biz kimiz fakat sana yardim edelim? Elini bizden çek; kendi cevabini Rabbine kendin ver! “ derler

Ne o taraftan ne de bu taraftan çare bulamayan kulun gönlü param parça olur Herkesten ümidini kesmis bir vaziyette iki elini açarak aciz ve boynu bükük bir halde dua, niyaz ve ilticaya baslar Der ancak: “ ALLAH ’im! Herkesten ümidimi kestim Evvel ve ahir kulunun bas vuracagi, siginacagi yegane siginak sensin Senin ölümsüz rahmet ve merhametine sigindim

Osman Nuri Topbas : Islam Iman Ibadet kitabindan

*

858,497Konular
982,543Mesajlar
30,281Kullanıcılar
BynuriSon üye
Üst Alt