Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Namaz Kılarken İmam Nasıl Niyet Eder

Namaz Kılarken İmam Nasıl Niyet Eder
0
170

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Namaz Kılarken İmam Nasıl Niyet Etmeli

Cemaate namaz kıldırıcak imam niyetini nasıl yapar

İmam, (Bana uyan cemaate imam oldum) der İmamın, erkeklere imam olmaya niyet etmesi gerekmez Eğer niyet etmezse, namaz sahih olur ama; kendisi cemaat ile kılmak sevabına kavuşamaz (Cemaate imam olmaya) diye niyet ederse, bu sevaba da kavuşur Cemaatte kadın da varsa, imamın, (Kadınlara imam olmaya) diye niyet etmesi gerekir Boyle niyet etmezse, kadınların namazı sahih olmaz

İmam olacak zat mesela oğle namazını kıldıracağı vakit: Niyet ettim bu gunku oğle namazını kılmaya, cemaate imam olmaya şeklinde niyet eder Esasında imamlığa niyet etmesi şart değildir Ancak arkasında kadın cemaat de varsa namazlarda niyet de şarttır Şoyle ki: Niyet aslen bir azimden ve kesin bir iradeden ibarettir Kalbin bir şeye karar vermesi ve bir işin ne icin yapıldığını duşunmeksizin bilmesi demektir

Niyet kalbe aittir Bununla beraber kalp ile niyet yapıldıktan sonra dil ile de soylenmesi daha iyidir Bir insan başlayacağı bir namaza, kalp ile niyet edip de dili ile bir şey soylemese, o namazı caiz olur

Niyetin Tekbir alma zamanına yakın olması daha faziletlidir Daha once de niyet edilebilir; yeter ki, niyet ile tekbir arasında namaza aykırı bir hal bulunmuş olmasın

Farz namazlarla bayram ve vitir namazlarından bunları yerine getirirken hangi vakitler olduğunu belirlemek gerekir: Bugunku sabah namazına veya Bugunku cuma namazına, bugunku vitir namazına, bugunku bayram namazınadiye niyet edilir Yalnız farz namaza niyet etmek yeterli değildir Boyle bir niyetle farz namazları tayin edilmiş olmaz Fakat hangi namaz olduğu belirlenmeksizin vakit icinde: Bu vaktin farzını kılmayadiye niyet edilmesi kafi gelir Rekatların sayısını anmaya gerek yoktur Yalnız cuma namazı boyle değildir; onu vaktin farzı niyeti ile kılmak olmaz; cunku asıl vakit oğlenindir, cumanın değildir

858,496Konular
981,881Mesajlar
29,921Kullanıcılar
essekbaba31Son üye
Üst Alt