Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Namaz Kılmamak Büyük Günah mıdır?

Namaz Kılmamak Büyük Günah mıdır?
0
124

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Elbette Allah’ıma inanıyorum ama kendime güvenmiyorum, günde 100 kez süphanallah ve 100 kez la ilahe illahlah diyorum ve son kezde 100 kez Allah’u ekber diyorum.

Hatta günde 50 kez ihlas suresini okuyorum günahlarımın silineceklerini söylüyorlar peki namaz kılmamak büyük günah mıdır?

Namaz Kılmamak Büyük Günah mıdır? Sorusunun Cevabı​

Değerli ziyaretçimiz yüce Mevla’mızdan sorunuzda bahsettiğiniz gibi af dilemek gerçekten çok güzel bir ameldir. Lakin bu kadar çok tövbe ederken bir yandan da dinin direği olan namaz ibadetini yerine getirmemek bir o kadar büyük bir yanlış (günah) olacaktır. Bakın bir hadis i şerifte Peygamber Efendimiz ne buyuruyor:

“Bilerek Namazı Terk eden kişiden, Allah ve Rasulünün zimmeti uzaktır.” (Ahmed b. Hanbel, IV, 238, VI, 461 )
Dolayısı ile sizin gibi Yüce Mevla’sını seven ve affını isteyen bir kimsenin namaz kılmaması tabi ki yanlış olacaktır. Bununla birlikte namaz ibadeti İslam dininde ibadetten bahsedilince ilk sırada zikredilmektedir. Peygamber Efendimiz örneğin ikindi namazını terk eden bir kimsenin amellerinin dahi boşa gideceğini şu hadiste buyurmuştur:

“Kim ikindi namazını terk ederse, ameli boşa gitmiş olur.”(Buhârî, Mevâkît,13, 34; Nesâî, Salât,15).
Unutmayın ashabı kiram namaza o kadar önem vermişlerdir ki namazın terkini küfür saymışlardır. Tabi ki onların böyle düşünmelerine tek neden Yüce Mevla’mızın ve Peygamberinin namaza verdiği önemdir. Bununla birlikte yarın ahirette ve sırat köprüsünde ilk sorulacak amel namazdır. Özetle namaz kılmamak büyük bir günahtır ve bir kulun kendine yapacağı en büyük kötülüklerden biride namaz kılmamak ve namaz ibadetini küçümsemektir. Namaz konusunda bir ayeti kerimeyi zikrederek konumuzu sonlandıralım. Zira akıl sahibi her kula bu ayet çok şey anlatmaktadır.

– Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak (anlamında olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor. (Ankebut, 45)

858,475Konular
981,238Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt