namaz kılmayana şeytanın cevabı Eski zamanlarda arabistanda bir gezgin (Müslüman) tek başına çölde seyehat ediyormuşIblis bu adamı kandırmak için insan kılığına girer ve adamın karşısına çıkar Iblis Meraba arkadaş görüyorum ancak kimsesiz seyahat ediyosun istersen sana yolculuğun baştan başa arkadaşlık ederimBenimde yolum senin gittiğin yeredirder Adamın çok sevinir Alt der hemencecik kabul ederİnsan kılığındaki Şeytanın arkadaşlığını Derken öğlen olurİkindi olur Akşam olur sonunda gece olurIblis ben senle arkadailık etmek istemiyorum der Adam Ne oldu bir kusurum mu oldu fakat ben sana ne yaptımda arkadaşlık etmezsin bana der Şeytan yanıt verir daha ne olacak ama ben sabahleyin beri peşine düşüp takip ediyorum sen hiçbir vakitte namaz kılmadınOysaki ben insan kılığında şeytanım seni blöf yapmak için senle arkadaşlık ediyodumBaktım oysa kandırmama gerek yokBen ALLAH’a bir defa secde etmedim ayaklanma ettim ALLAH beni daima lanetlediSen ise beş vaktin hiç birinde ALLAH’a secde etmedin yani günde beş kez ALLAH’a secde etmeyerek karşı geliyosunBen senin yanına birkez daha lanetlenirim diye ALLAH’tan korkarım senden dostluk etmekten vazgeçiyorumSenin durumun benden de kötü Görüyorsunuz ancak namaz kılmayanla iblis bile dostluk etmiynamazkilmayanaseytanincevabi5c5455084a8eaalt oO Er what? oOndan kaçıyoŞeytan imanlı insanlarla fazla uğraşır onları ölünceye kadar kandırmaya çalışırİmansız kimselerle uğraşmaya çalışmaz zaten acıncak durumdalar diye düşünür