Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

namaz sureleri ve anlamları

namaz sureleri ve anlamları
0
182

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Namaz Sureleri
Namaz surelerinin anlamları
Namazda okunan sureler ve surelerin anlamları

Fatiha Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim

Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel müstâkim Sırâtellezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

Fatiha Sûresinin Anlamı (Manası)

Hamd, âlemlerin Rabbi, yufka yürekli olan, acıma eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur (Allahım!)

Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz Bizi dürüst yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir

Fil Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Izdırap tere keyfe fe'ale rabbuke bi ashabiî fil Cefa yec'al keydehümfi tadliylin ve ersele aleyhim tayren ebabile termiyhim bihicaretin min sicciylin fece'alehüm ke'asfin me'kûl

Fil Sûresinin Anlamı (Manası)

Rabbinin fil ashabına ne etteğini görmedin mi? O, onların düzenlerini boş yere çıkarmadı mı? Ve üzerlerine sürü sürü kara sağan kuşları göndermedi mi? Oysa her biri onlara ateşte pişirilmiş çamurdan taşlar atmışlardı Allah (u Teâlâ), onları kurt yeniği yaprağa çeviriverdi

Nas Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Kul e'ûzü birabbin nâsi melik'innâsi ilâh'innasi min şerril ves'vas'il hannasi ellezi yüvesvisü fi sudûr'innâsi minel cinneti vennâs

Nas Sûresinin Anlamı (Manası)

De fakat: Gerek cinden ve gerekse insanlardan olsun, insanların kalplerine kaygı veren o sinsi vesvesecinin şerrinden in¬sanların Rabbi, yegâne halikı, mâliki ve mâ'budu olan Allah (celle celal)'a sığınırım

Felâk Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Kul e'ûzü birabbil felâkı min şerri ma halâka ve min şerri gasikın izâ vakabe ve min şerrin neffasati fil ukadi ve min şerri hâsidin izâ hased

Felâk Sûresinin Anlamı (Manası)

De ancak: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöken gecenin şerrinden, düğümlere üfleyen nefeslerin şerrinden, hasedini açıklayan ve hasediyle hareket eden hasetçinin şerrinden, sabahın Rabbine sığınırım

İhlas Sûresi ve Anlamı

İhlas Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Kul hüvallahü ehad Allah'üssamed lem yelid ve lem yûled ve lem yekûn lehu küfüven ehad

İhlas Sûresinin Anlamı (Manası)

« De ama: O Allah birdir, soylu davranış onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir Doğmamış, doğurmamıştır Hiç bir eşi ve yarı yoktur

Tebbet Sûresi ve Anlamı
Tebbet yedâ ebi Lehebin ve tebbe mâ agnâ anhü mâlühü ve mâ keseb seyaslâ nâren zâte lehebin vemre'etüh hammale'tel hatab fi cidihâ hablün min mesed

Tebbet Sûresinin Anlamı (Manası)

Ebu Leheb'in iki eli kurusun Kendisi de kurudu gitti Ona ne malı ne kazancı yaramadı O da, gerdanında bükülmüş bir ip olduğu halde odun hammalı olarak karısı ile birlikte alevli bir ateşe atılacaklar

Nasr Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Izâ câ'e nasrullahi vel'fethu ve re'eytennâse yedhulûne fi diniîlahi efvâcen fesebbih bi hamdi Rabbike vesîağfirhü innehü kâne tevvâbâ

Nasr Sûresinin Anlamı (Manası)

« Vaktaki Allah (u Teâlâ'nın nusreti kazanç, fetih erişir ve insanların akın akm Allah'ın dinine girdiklerini görürsün Artık teşbih et, Rabbine hamdeyle ve mağfiretini dile Muhakkak ancak Allah (u Teâlâ) istiğfar edenlerin tevbelerini kabul edicidir

Kâfirun Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim

Kul yâ eyyühel kâfirûne lâ â'büdü mâ tâ'büdûne ve lâ entüm âbidûne mâ â'büd ve lâ ene âbidün mâ abedtüm ve lâ entüm âbidûne mâ â'büd leküm diniküm veliye diyn

Kâfirun Sûresinin Anlamı (Manası)

« De fakat: Ey kafirler, ben sizin tapmakta olduğunuz putlara tapmam Siz de benim mâ'buduma tapanlardan değilsiniz Ve ben sizin taptıklarınıza katiyen tapıcı olmadım Siz de benim mâ'buduma tapıcılardan değilsiniz Sizin dininiz size, benim dinim bana

Kevser Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim

innâ a' taynâkelkevser fesalli lirabbike venhar inne sânı eke hüvel ebter

Kevser Sûresinin Anlamı (Manası)

« Biz sana kevseri verdik, o halde sen de Rabbin için namaz kıl, kurban kes Ana zürriyetsiz olan, sana buğzedenin kendisidir

Maun Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim

Era eytellezi yükezzibü biddin fezâlikellezi yedu'ul yetime ve lâ yehuddu alâ taamil miskin fev ey lün lil musalîiyne elleziyne hüm an salâtihim sâhune elleziyne hüm yüraune ve yemneun'elmaun

Maun Sûresinin Anlamı (Manası)

Dini yalanlayanı gördün mü? İşte, yetime kötü muamele eden, yoksulu doyurmak için başkalarını özendirme etmeyen odur Vay hallerine o namaz kılanlara ama, namazlarından gafildirler Riyakârlık ederler, zekât vermeyi de men'eylerler

Kureyş Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanir rahim

Li iylâfi kureyşin iylâfihim rıhle'tbenzeyen şitai vessayf felyâ'budû Rabbe hâzel beyti ellezi et'amehüm min cû'in ve âmenehüm min havf

Kureyş Sûresinin Anlamı (Manası)

« Kureyşin alışkanlıkları için, kışın Yemen'e ve yazın Şam'a göç etmeğe ülfet ettirdikleri için bu beytin Rabbine iba¬det etsinler fakat, onları açlıktan kurtarıp doyurdu ve korkudan emin kıldı *