Profösör
Super Mod
- Etkileşim
- 29
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 125
Bilindiği üzere namazın farzlarından olan kıraat nasıl yapılmalı? Yani cemaat ile kendi başımıza, sünnette, farzlarda ve de hangi vakitlerde yapılmalı? Ben bilmiyordum sesli okunması gerektiğini. Sadece kendi başımıza namaz kılarken sesli okunabildiğini zannediyordum namazım kabul olur mu?
Yukarıda zikrettiğimiz namazlar dışında yanlız iseniz sesinizi normalden biraz daha yüksek tutabilirsiniz.
Özetle, asıl olan kıraatınızı yerine getirmenizdir. Kıraatınızı sessizde yapmış olsanız Yüce Mevla’mızın izni ile namazlarınız kabul olacaktır.
Namazda Kıraat Ne Zaman Sesli Okumamız Gerekir?
Cevap: Değerli ziyaretçimiz, namaz kıraat cemaatle namaz kılınırken imam tarafından sesli okunması gerekmektedir. Bu namazlar Sabah, Akşam ve Yatsı namazlarının farzlarıdır.Kıraatı Sesli Okumak Şart mıdır?
Bunların dışında kıraatı sesli okumak şart değildir. Özellikle cemaat içinde sesinizi yalnızca kendiniz duyacağınız şekilde okumalısınız. Örneğin camidesiniz ve Öğlen namazının ilk sünneti kılınıyor. Eğer kıraatınızı sesli yaparsanız yakınınızda bulunan cemaatin namazda aklını karıştırabilir veya huşusunu etkileyebilirsiniz. Bu nedenle doğru olan kıraatınızı sadece kendiniz duyabileceğiniz şekilde yerine getirmenizdir.Evde veya Yakınımızda Kimse Yoksa Kıraatı Sesli Yapabilir miyiz?
Eğer cemaate yetişemediyseniz veya örneğin namazınızı evde eda edecekseniz yukarıda zikrettiğimiz vakitlerde kıraatınızı sesli yapmanız daha doğru olacaktır. Eğer evinizde cemaate katılacak bir aile üyesi var ise ve namazınızı cemaatle kılarsanız çok daha hayırlı olacaktır.Yukarıda zikrettiğimiz namazlar dışında yanlız iseniz sesinizi normalden biraz daha yüksek tutabilirsiniz.
Özetle, asıl olan kıraatınızı yerine getirmenizdir. Kıraatınızı sessizde yapmış olsanız Yüce Mevla’mızın izni ile namazlarınız kabul olacaktır.