Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Namazda okunan kısa sureler

Namazda okunan kısa sureler
0
172

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kısa Namaz Sureleri
namazda hangi sureler okunur
hangi sure hangi namazda okunur

Fatiha Sûresi

Bismillâhirrahmanirrahim Elhamdulillâhi Rabbil âlemin, errahmanirrahim, malikiyevmiddin, iyyake na'büdü, ve iyyake nestâiyn, ihdinas sıratal müstâkiym, sıratallezîne enâmte aleyhim, ğayril mağdûbi aleyhim, veladdââlliyn

Okunduğu yerler:
1) Her namazın ilk rek'atınde sübhâneke'den sonradan,
2) Her namazın her rekatında ayakta iken (kıyam) okunur

Fil Sûresi

Cefa tera keyfe feale rabbuke bieshâbil fîl Çile yec'al keydehum fî tadlîl Ve ersele aleyhim tayran abâbîl Termîhim bihicâratin min siccîl Fece'alehüm ke'asfin me'kûl

Kureyş Sûresi

Lîîlâfi Kurayş îlâfihim rihlete'şşitâi va'ssayf Fe'lYa'budû rabbe haza'lbeyt Ellezî et'amehum mincûin ve âmenehum min havf

Mâun Sûresi

Eraeytellezî yukezzibu bi'ddin Fezâlikellezî yedu'u'lyetim Velâ yehuddu alâ taâmi'lmiskîn Feveylun li'lmusallin Ellezîne hum lahzasalâtihim sâhûn Ellezîne hum yurâûn Ve yemne'ûne'lmâun

Kevser Sûresi

İnnâ a'taynâke'lKevser Fesalli lirabbike ve'nhar İnne şâni'eke huve'lebter

Kâfirûn Sûresi

'Kul yâ eyyuhâ'lkâfirûn Llâ a'budu mâ ta'budûne velâ entum abidûne mâ a'bud Velâ ene âbidun mâ abedtum Velâ entum âbidûne mâ a'bud Lekum dînukum ve liye dîn'

Nasr Sûresi

İzâ câ'e nasrullahi ve'lfeth Ve raeyte'nnâse yedhulûne fi dinillâhi efvâcâ Ffesebbih bihamdi rabbike ve'stağfirh İnnehû kâne tavvâbâ

Tebbet Sûresi

Tebbet yedâ Ebî Lehebin ve tebb Mâağnâ anhu mâluhû vemâ keseb Seyaslâ naran zâteleheb Vemraatuhû hammâlete'lhatab Fîcîdihâ hablun minmesed

İhlas Sûresi

Kul huvallâhu ahad Allahu'sSamed Lemyelid ve lemyûled Ve lemyekun lehû kufuven ahad

Felak Sûresi

Kul eûzu birabbi'lfelak Minşerri mâhalak Ve min şerri ğâsikın izâ vakab Ve minşerri'nneffâsâti fî'lukad Ve minşerri hâsidin izâ hased

Nâs Sûresi

Kul eûzu birrabi'nnâs Meliki'nnâs İlâhi'nnâs Minşerri'lvesvâsi'lhannâs Ellezî yuvesvisu fî sudûri'nnâs Mine'lcinneti ve'nnâs*

858,465Konular
981,137Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt