Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Namazda şeytan nasıl ayartır?

0
72

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Namazda gelen vesvese
şetan nasıl aldatır? İbni Abbas (ra) Hz' inden naklen Muaz b, Cebel'den rivayet edilen bir hadiste, Şeytan Allahın izniyle ResUlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in yanına gelip ona yaptığı hileleri şoyle anlattı:

Ya Muhammed, namazı an be an tehir edilince Onu da anlatayım O her ne zaman ki, namaza kalkmak ister; tutarım Ona vesvese veririm Derim ki : Henuz vakti var Sen de meşgulsun Hele şimdilik işine bak Sonra kılarsınBoylece o, vaktinin dışında namazını kılar ve bu sebepten onun kıldığı namaz yuzune atılır

Şayet o kimse beni mağlup ederse, ona insan şeytanlarından birini yollarım Boylece onu vaktinde namaz kılmaktan alıkoyar O, bunda da beni mağlup ederse bu sefer onun hesabini namazında gormeye bakarım O namazın icinde iken;

Sağa bak, sola bak Derim O da bakar O ki boyle yaptı Yuzunu okşar alnından operim

Bundan sonra ona: Sen ebedi yaramaz bir is yaptınDerim ve boylece onun huzurunu bozarım Sende bilirsin ki ya Muhammed, her kim namazda, sağa ve sola cokca bakarsa, başka şeyler duşunurse, namazından gafil olursa Allah onun namazını kabul etmez

Bunda da ona mağlup olursam yalnız basına namaz kıldığında yanına giderim ve ona; cabuk cabuk kılmasını emrederim O da, baslar; namazını cabuk cabuk kılmaya Tıpkı horozun, gagası ile yerden bir şeyler topladığı gibi

Bu isi yaptırmakla da ona başarı kazanamazsam bu sefer, cemaatle namaz kılarken onun yanına varırım Orada başına bir gem takarım Başını imamdan evvel secdeden ve rukU'dan kaldırırım İmamdan evvel de secde ve rukU yaptırırım İste o boyle yaptığı icin, kıyamet gunu, Allah onun başını eşekbaşına cevirir

O kimse bunda da beni yener ise, bu defa ona namazda parmaklarını cıtlatmasını emrederim Boylece o beni tespih edenlerden olur Ama bu işi ona namaz icinde yaptırmaya muvaffak olursam

Bunda da mağlup olursam, bu sefer ona tekrar giderim Namaz icinde iken burnuna uflerim Ben ufleyince, o esnemeye baslar Şayet o, bu esneme esnasında elini ağzına kapamazsa onun icine kucuk bir şeytan girer, dunya hırsını ve dunyevi bağlarını coğaltır İste bundan sonra o kimse, hep bize itaat eder Sozumuzu dinler Dediklerimizi yapar

858,496Konular
981,654Mesajlar
29,726Kullanıcılar
yalanciyarimSon üye
Üst Alt