Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Namazı Bitirdikten Sonra, Kaç Rekat Kıldığımızı Unutursak Namazı Baştan Kılmak mı Gerekir?

Namazı Bitirdikten Sonra, Kaç Rekat Kıldığımızı Unutursak Namazı Baştan Kılmak mı Gerekir?
0
192

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Namazı bitirdikten sonra, kaç rekat kıldığımızı unutursak namazı baştan kılmak mı gerekiyor? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, diyelim ki örneğin öğlen namazının dört rekatlık farzını kıldınız. Selam vererek namazdan ayrıldıktan ve ayağa kalktıktan sonra üç rekat mı kıldım veya dört rekat mı kıldım diye şüphede düştünüz. Bu durumda bir şey yapmanız gerekmemektedir. Fakat yine örneğin öğlen namazının dört rekatlık farzını kıldınız ve namazını bitirdikten sonra üç rekat kıldığınıza kesin bir şekilde kanaat getirirseniz bu durumda namazınızı tekrar kılmalısınız. Bu konuda son olarak şu bilgiyi de verelim.

Örneğin öğlen namazının dört rekatlık farzını kıldınız ve selam verdiniz. Eğer daha yerinizden kalmadıysanız ve üç rekat mı yoksa dört rekat mı kıldığınız konusunda şüpheye düşerseniz ayağa kalkmadan hemen sehiv secdesi yapmalısınız. Yüce Mevla’mız kıldığınız ve kılacağınız namazlarınızı kabul eylesin.

Similar threads

Her hafta Cuma günü öğlen namazı vaktinde kılınan namaza Cuma namazı denilmektedir. Cuma namazı kaç rekattır, nasıl Kılınır? Konusunda şunları söyleye biliriz. Cuma namazı ilk dört rekat sünnet ardından kılınan iki rekat farz ve son olarak kılınan dört rekat sünnet olmak sureti ile toplam on...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Öğlen Namazı Kaç Rekattır ve öğle namazı nasıl kılınır? sorusunun cevabına konu içerisinde detaylı bir şekilde yer verdik. Her Müslümanın kılmakta olduğu ve İslamın beş şartından biri olan namaz ve bu namazlar içerisinde olan Öğlen namazı on rekat olarak kılınmaktadır. Öğlen namazını önce dört...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Yatsının kazası nasıl kılınmalıdır, üç rekat vitir namazıda kılınır mı? Cevap verin lütfen. Akşamları işten gelince Yatsı namazımı kılınca kazasınıda kılmak istiyorum. Yatsının Kazası Nasıl Kılınır? Cevap: Değerli ziyaretçimiz yatsı namazının nasıl kılınması gerektiği konusunda şöyle bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Akşam namazının 3 rekat farzı nasıl kılınır? Rekat. "Niyet ettim Allah rızası için bugünkü akşam namazının üç rekat farzını kılmaya" diyerek niyet edilir. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlanır. Sübhaneke duası okunur. … Rekat. "Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Evvabin namazı 2 şer rekat olarak kılacaksak salli barik ve rabbena okumamız gerekir mi? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, evvabin namazının nasıl kılınacağını öğrenebilmek için Evvabin Namazı Kaç Rekattır, Nasıl Kılınır? başlıklı konuyu ziyaret edebilirsiniz. Bu bilgiden sonra sorunuza cevap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt