Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Namazin Ehemmİyetİ

Namazin Ehemmİyetİ

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
NAMAZIN EHEMMİYETİ

Kelimei şahâdetten sonra İslâmın en mühim ikinci şartı olan namaz; Hz Allah ile kul arasında bir buluşma yani kulun Allah’ın huzuruna çıkıp kulluğunu arz etmesidir

Cenâbı Hak Kur’ânı Kerîm’inde: “Benim zikrim için namaz kıl buyurmaktadır

Resûlüllah efendimiz (sav) ise: “Kulun Allâh’a en yakın olduğu an namazdır

İmâmı Rabbânî hazretleri de: “Bilesin ki namaz mertebesi, âhiretteki ru’yetüllah mertebesi gibidir buyurmuşlardır

Rivâyete göre Süleyman (as)’ın harp için beslediği bin tane atı vardı “Akşam üstü sâfinât, (üç ayağını basıp birisini diker vaziyette duran) hâlis atlar, kendisine arz olununca meâlindeki âyeti kerîmesinde beyân edildiği üzere, bir gün akşam üstü muâyene etmek üzere atların kendisine getirilmesini at bakıcılarına emretmişti Dokuz yüz tanesini muâyene ettiklerinde güneş batmak üzere bulunuyordu İkindi namazını hatırladı ve çok üzüldü “Bu atlar beni namazdan alıkoydu diye bütün atları kurban edip, fakirlere dağıttı Onun şerîatinde bu câiz idi Süleyman (as)’ın bu hareketinden Cenâbı Hak çok râzı oldu ve emrine atlardan daha süratli olan rüzgârı verdi İşte Peygamberler ve onların namaza verdikleri değer Bir de Ashâbı Kirâm’a bakalım:

Misver bin Mahrame hazretleri rivâyet ediyor: Hz Ömer (ra) hançerlendiğinde, zaman zaman bayılıyordu Bir defâsında yanına geldim, üstüne bir örtü örtmüşlerdi Yanındakilere: “Durumu nasıl diye sordum Gördüğün gibi baygın, dediler “Namaza çağırdınız mı? Yaşıyorsa onu namazdan başka bir şey korkutup uyandıramaz dedim Bu îkâzım üzerine “Yâ EmirelMüminîn! Namaz kılındı! dediler Bunun üzerine uyanarak “Öyle mi? Vallâhi namazı terkedenin İslâm’da hakkı yoktur dedi ve yarasından kan aka aka, namazını kıldı

Hz Ali (ra)namaz vakti yaklaştığı zaman titrer, renkten renge girerdi «Size ne oluyor yâ Emîrelmüminîn!» diye sorduklarında: “Hz Allah’ın, göklere, yere ve dağlara arz ettiğinde onların yüklenmekten kaçınıp korktukları emânetin edâ vakti geldi, buyururlardı

Hazreti Enes (ra) rivâyet ediyor: Rasûlüllah Efendimiz (sav) vefat ederken yaptığı vasiyeti şu idi: “Aman namaza sarılın! Köle ve câriyelerinizin hukukuna riâyet edin!

Kaynak: Muhtasar ilmihalden, fazilet takvimi

Allah (cc) razı olsun destekleriniz icin tesekkür ederim

858,497Konular
982,554Mesajlar
30,291Kullanıcılar
rovulationSon üye
Üst Alt