Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

namazın insana kazandırdıkları ile ilgili ayetler

namazın insana kazandırdıkları ile ilgili ayetler
0
100

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
namazın insana kazandırdıkları ile ilgili ayetler nelerdir

Cevap: namazın insana kazandırdıkları ile ilgili ayetler

RAD SURESİ

22 Rablerinin rızasını kazanmak arzusuyla sabrederler ve namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve acıkca Allah yolunda harcarlar ve cirkinlikleri guzelliklerle yok ederler İşte bunlar, bu hayatın akibeti kendilerinin olacak olanlardır

IBRAHIM SURESİ

31 (Ey Muhammed!) İman eden kullarıma soyle: Namazı dosdoğru kılsınlar, alışveriş ve dostluğun olmadığı bir gunun gelmesinden once, kendilerine verdiğimiz rızıktan acık ve gizli (Allah icin) harcasınlar
37 Rabbimiz! Ben cocuklarımdan bir kısmını namazı dosdoğru kılmaları icin, senin Beyti Haram'ının yanında, ekinsiz bir vadiye yerleştirdim Artık sen de insanlardan bir kısmını onlara meylettir Ve onları bazı meyvelerle rızıklandır ki şukretsinler
40 Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et!

MERYEM SURESİ

31 Beni, nerede olursam olayım mubarek kıldı Hayatta bulunduğum muddetce namaz kılmamı ve zekat vermemi emretti
55 Ailesine ve cevresine namaz kılmayı ve zekat vermeyi emrederdi ve Rabbinin katında hoşnutluğa ermişti
TAHA SURESİ
14 Şuphesiz ben Allah'ım, benden başka hicbir ilah yoktur Onun icin bana kulluk et ve beni anmak icin namaz kıl
132 (Ey Muhammed!) Ehline namaz kılmalarını emret, kendin de ona sabırla devam et Biz senden bir rızık istemiyoruz Seni biz rızıklandırırız Guzel akibet takva sahiplerinindir
ENBIYA SURESİ
73 Onları buyruğumuz altında (insanlara) doğru yolu gosterecek onderler kıldık Kendilerine hayırlı işler yapmayı, namaz kılmayı, zekat vermeyi vahyettik Onlar bize kulluk eden kimselerdir

MU'MİNUN SURESİ
2 Onlar ki, namazlarında huşU icindedirler
9 Ve onlar ki, namazlarını muhafaza ederler

HAC SURESİ

35 Ki Allah anıldığı vakit onların kalpleri titrer Onlar başlarına gelene sabreden, namaz kılan kimselerdir Kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcarlar
78 Artık namaz kılın, zekat verin, Allah'a sarılın O sizin sahibinizdir O ne guzel sahip ve ne guzel yardımcıdır!

NEML SURESİ
3 Ki o (muminler) namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve ahirete de kesin olarak iman ederler

NUR SURESİ
37 Birtakım insanlar (Allahı tesbih ederler) ki, ne ticaret ne de alış veriş onları Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz Onlar, kalplerin ve gozlerin allak bullak olduğu bir gunden korkarlar
56 Hem namazı kılın, zekatı verin ve peygambere itaat edin ki rahmete eresiniz

RUM SURESİ

31 Başkasından gecerek hep O'na gonul verin ve O'ndan sakının Namaza devam edin ve muşriklerden olmayın

LOKMAN SURESİ

4 Onlar, namazı kılarlar, zekatı verirler, ahirete de kesin olarak inanırlar
17 Yavrucuğum! Namazı kıl, iyiliği emret, kotulukten sakındır Başına gelenlere sabret, cunku bunlar, azmi gerektiren işlerdendir

AHZAB SURESİ
33 Namazı kılın, zekatı verin Allah ve Resulu'ne itaat edin Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor

FATIR SURESİ
18 Hem gunah ceken bir kimse, başkasının gunahını cekmeyecek; yuku ağır basan, onun yuklenilmesine cağırsa da ondan bir şey yuklenilmeyecek, isterse bir yakını olsun Fakat sen ancak o kimseleri sakındırısın ki, gaybda Rablerinin korkusunu duyarlar, namazı durust kılarlar Temizlenen de sırf kendisi icin temizlenir Nihayet donuş Allah'adır
29 Allah'ın kitabını okuyan, namazı kılan ve kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve acık olarak verenler, kesinlikle batma ihtimali olmayan bir ticaret umarlar

MUCADELE SURESİ

13 Gizli (ozel) bir şey konuşmanızdan once sadaka vermekten korktunuz da mı yerine getirmediniz? Fakat Allah da sizi affetti Şu halde namazı kılın, zekatı verin, Allah'a ve Resulune itaat edin Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır

MEARİC SURESİ

22 Ancak namaz kılanlar bunun dışındadır
23 Onlar ki namazlarını surekli kılarlar
34 Namazlarına devam ederler