Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

namazla ilgili yirmi hadis

namazla ilgili yirmi hadis
0
181

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
NAMAZLA İLGİLİ HADİSLER
1 ''Kul ile şirk aralarında ya da küfür arasında, namazın terkinden diğer bir şey yoktur

(Darîmî, Salat, 29)

2 “Onlarla (kafirlerlemünafıklarla) bizim aramızdaki ahit (fark), namazdır Her kim onu terk ederse, küfretmiş olur

(Tirmizî, İman 9; İbn Mâce, İkâme ’sSalah 77)

3 “ Belli fakat, onlarla (kafirlerlemünafıklarla) bizim aramızdaki ahit (fark), namazdır Her kim onu terk ederse, küfretmiş olur

(Neseî, Salat

4 “Rasûlullâh (SAS) ’in ashabı, namazdan gayrı hiçbir amelin terkini küfür bilmezlerdi (Tirmizî, İman 9)

“Rasulullah bir sahabeye: “Allah ’ın huzurunda çok çok secde et, fazla fazla namaz kıl Çünkü Allah her secde sebebiyle bir derece yükseltir ve suçlarından birini affeder Buyurmuştur

“Muhakkak ancak namazın terki insan için küfür ve şirk aralarında bir durumdur Yani insanı şirke ya da küfre götürücüdür

“Yedi yaşına varmış olan çocuğa namazı öğretin On yaşına vardığı zaman kılmazsa sıkıştırın, baskı yapın Yataklarını ayırın

“Münafıklarla bizim aramızdaki ahit namazdır Bunun için, kim namazı terk ederse, muhakkak küfretmiştir

“Peygamberin ashabı, namazdan başka hiçbir ibadetin terkini küfür saymazlardı

“Hırsızın en kötüsü namazından çalandır

“temizliğini hoş yapıp,

“Temizliğini güzel yapıp, namazını zamanında kılan, ruku ve secdeleri hakkıyla yerine getiren, kalbi huşu ve hudu içerisinde yer alan kimsenin namazı beyaz ve parlak olarak arşa çıkıp der ancak: “Sen beni koruduğun gibi Allah da seni korusun Namazı zamanında kılmayan, temizliğine bütün riayet etmezse, bu şekilde olan namaz siyah ve karanlık olarak göğe çıkar ve der ancak: “Sen beni zarar ettiğin gibi Allah da seni zarar etsin Sonradan Allah ’ın dilediği zamana değin orada durur, ve eski kaftan gibi onu dürüp yüzüne çarparlar

“Allah TeÂla, kullarına şehadet kelimesinden sonra, namazdan daha sevgili bir ibadeti farz kılmamıştır Eğer namazdan daha sevgili bir ibadet olsa idi, onu melekler yapardı Halbuki onlar tekrar tekrar namaz üzeredir Bir kısım rükuda, bir kısımı secdede, bir kısmı ayakta bir kısmı da oturmaktadır

“Bir kimse kasten, bir süre namazını terk ederse, kafir olur (kafire benzer)

“Suyun kiri temizlediği gibi, beş süre namaz da günahları siler temizler

“Namaz dinin direğidironu bırakan dinini mahvolmuş etmiş olur

“sahabeden birisi Rasulullah (SallAllahu Aleyhi Vessellem ’e) “Dinin en faziletli ameli hangisidir diye sorduklarında, Rasulullah, “vaktinde kılınan namazdır buyurmuşlardır

“Cennetin anahtarı namazdır

“Kıyamet gününde başta namaza bakılır Eğer şartları, rükunları tamamlanmış ise, diğer amelleri ile birlikte sahibinin yüzüne çarparlar

“namazı birincil vaktinde kılanın, son vaktinde kılana kadar üstünlüğü, ahiretin dünyaya olan üstünlüğü gibidir

“Rasulullah bir sahabeye şöyle dedi: “Alah ’ın huzurunda fazla çok secde et, çok fazla namaz kıl Çünkü Allah, her secde sebebiyle, bir derece yükseltir ve suçlarından birini affeder

“Hiçbir Müslüman yoktur ki, namaz vakti gelince, abdestini efendice alıp, ruku ve huşuyu bütün manasıyla yerine getirerek namazını kılsın da, bu namaz, büyük günahlardan olmayan geçmiş günahlarına kefaret olmasın Ve bu kefaret ömrü boyunca devam edip gider

“rasulullah bir kutsi hadiste şöyle buyurmuştur: ‘Allah Teâla buyurdu fakat:Ben Muhammed ümmeti üzerine beş vakit namazı farz kıldım Bunları vakitlerinde kılıp gelen kimseyi de cennete koyacağımı ahdettim Namazlarına devam etmeyen kimseye ise hiçbir ahdim yoktur

“Uyku nedeniyle, namazı terk etmek bir hata sayılmaz Uyanık halde iken farzın terk ve geciktirilmesinde günah vardır *