iltasyazilim
FD Üye
Namnam Vitamin Çorba Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet minik kuru soğan
*Yarım havuç
*Yarım patates
*56 adet ıspanak ( saplarıyla birlikte )
*2 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
*3 tatlı kaşığı pirinç
*2 tatlı kaşığı un
*Göz kararı zeytin yağı
*Su
*Çay kaşığı ucu ile çok az kimyon ve karabiber
*Çok az tuz
Namnam Vitamin Çorba Tarifi Yapılışı Göz kararı tencereye koyduğumuz zeytinyağına minik minik doğranmış ( yada rendelenmiş bebeğinizin sevdiği şekilde seçim size ait)soğan patates havuçlarımızı ve az tuzumuzu atıp kavuruyoruz Malzemeler hafif kavrulduğunda unu atıp kavuruyoruz ve ıspanağı ekliyoruz ( unu ıspanaktan önce atarsanız daha iyi kavrulacaktır )ıspanaklar da biraz kavurduktan sonra yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek ve pirinci ekleyip baharatlarımızı da katıyoruz ve son olarak ılık su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz (çorbanızın su miktarını koyuluğunu istediğiniz şekilde ayarlamanız için özellikle bir ölçü vermedim Ben göz kararı olarak sulandırdım )
Piştikten sonra ister aynı şekilde isterseniz blendırdan geçirerek tüketebilirsiniz
1 bebek için 2 öğün ( 2 kase ) kadar tarif ölçüleri
Benim 12 aylık oğlum çok seviyor tadı çok hoş ve hafif oluyor
Bebişlerimize afiyet olsun
*1 adet minik kuru soğan
*Yarım havuç
*Yarım patates
*56 adet ıspanak ( saplarıyla birlikte )
*2 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
*3 tatlı kaşığı pirinç
*2 tatlı kaşığı un
*Göz kararı zeytin yağı
*Su
*Çay kaşığı ucu ile çok az kimyon ve karabiber
*Çok az tuz
Namnam Vitamin Çorba Tarifi Yapılışı Göz kararı tencereye koyduğumuz zeytinyağına minik minik doğranmış ( yada rendelenmiş bebeğinizin sevdiği şekilde seçim size ait)soğan patates havuçlarımızı ve az tuzumuzu atıp kavuruyoruz Malzemeler hafif kavrulduğunda unu atıp kavuruyoruz ve ıspanağı ekliyoruz ( unu ıspanaktan önce atarsanız daha iyi kavrulacaktır )ıspanaklar da biraz kavurduktan sonra yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek ve pirinci ekleyip baharatlarımızı da katıyoruz ve son olarak ılık su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz (çorbanızın su miktarını koyuluğunu istediğiniz şekilde ayarlamanız için özellikle bir ölçü vermedim Ben göz kararı olarak sulandırdım )
Piştikten sonra ister aynı şekilde isterseniz blendırdan geçirerek tüketebilirsiniz
1 bebek için 2 öğün ( 2 kase ) kadar tarif ölçüleri
Benim 12 aylık oğlum çok seviyor tadı çok hoş ve hafif oluyor
Bebişlerimize afiyet olsun