Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Namnam Vitamin Çorba

Namnam Vitamin Çorba

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Namnam Vitamin Çorba Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet minik kuru soğan
*Yarım havuç
*Yarım patates
*56 adet ıspanak ( saplarıyla birlikte )
*2 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
*3 tatlı kaşığı pirinç
*2 tatlı kaşığı un
*Göz kararı zeytin yağı
*Su
*Çay kaşığı ucu ile çok az kimyon ve karabiber
*Çok az tuz

Namnam Vitamin Çorba Tarifi Yapılışı Göz kararı tencereye koyduğumuz zeytinyağına minik minik doğranmış ( yada rendelenmiş bebeğinizin sevdiği şekilde seçim size ait)soğan patates havuçlarımızı ve az tuzumuzu atıp kavuruyoruz Malzemeler hafif kavrulduğunda unu atıp kavuruyoruz ve ıspanağı ekliyoruz ( unu ıspanaktan önce atarsanız daha iyi kavrulacaktır )ıspanaklar da biraz kavurduktan sonra yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek ve pirinci ekleyip baharatlarımızı da katıyoruz ve son olarak ılık su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz (çorbanızın su miktarını koyuluğunu istediğiniz şekilde ayarlamanız için özellikle bir ölçü vermedim Ben göz kararı olarak sulandırdım )
Piştikten sonra ister aynı şekilde isterseniz blendırdan geçirerek tüketebilirsiniz
1 bebek için 2 öğün ( 2 kase ) kadar tarif ölçüleri
Benim 12 aylık oğlum çok seviyor tadı çok hoş ve hafif oluyor
Bebişlerimize afiyet olsun

Similar threads

Bebişlerimize Nefis Çorba (6+) Tarifi İçin Malzemeler *Kemik suyu *1 orta boy patates *1 küçük soğan *1 orta boy havuç *Bir küçük diş sarımsak (tercihe göre) *1 çay kaşığı kadar ev salçası *1 yemek kaşığı erişte *1 yemek kaşığı pirinç *1 tatlı kaşığı yeşil mercimek *Kimyon *Nane *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Vitamin Çorba Tarifi İçin Malzemeler *1 adet havuç *1 adet patates *1 adet soğan *1 yemek kaşığı zeytinyağı *Et suyu *Çok az tuz (Bebek içindir çok kullanmayalım ) *1 adet pırasa *1 adet kabak *1 yemek kaşığı irmik Vitamin Çorba Tarifi Yapılışı Havuç, kabak, soğan, patates kabukları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Mercimek Çorba Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı kırmızı mercimek *1 büyük patates *1 küçük soğan *1 tatlı kaşığı kimyon *1 tatlı kaşığı pulbiber *Tuz sıvı yağ *Et suyu Mercimek Çorba Tarifi Yapılışı Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz Küp doğranmış patatesleri atıp şöyle 3 dk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Vitamin Deposu Çorbam (Lezzeti Harika) Tarifi İçin Malzemeler *1 çorba kaşığı domates salçası *Yarım yemek kaşığı biber salçası *4 yemek kaşığı zeytinyağı *2 adet büyük havuç *3 adet patates *1 adet kuru soğan *3 adet yeşil biber *Yarım kırmızı paprika *1 avuç pirinç *1 avuç bulgur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Vitamin Çorba (bebekler için) Tarifi İçin Malzemeler *2 çiçek brokoli *1 patates *1 kuru soğan *1 havuç *56 yaprak ıspanak *1 tatlı kaşığı salça *2 yemek kaşığı*haşlanmış yeşil mercimek *2 yemek kaşığı*kırmızı mercimek *2 yemek kaşığı*sıvı yağ *sıcak su Hazırlanışı Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,478Konular
981,317Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt