iltasyazilim
FD Üye
Napolyon Pasta (Orjinal Pastacı Kreması İle) Tarifi İçin Malzemeler
*6 kare milfoy hamuru (Paketteki dikdörtgenlerden 3 adet)
Pastacı kreması için;
*500 ml süt
*12 (yarım) su bardağı şeker
*6 yumurta sarısı
*12 (yarım) su bardağı un
*14 (çeyrek) su bardağı mısır nisastası
*2 çay kaşığı vanilya extrati ya da yarım vanilya çubuğu tanesi ya da 1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı tereyağ
İçine;
*10 çilek
Üzerine;
*Pudra şekeri
Napolyon Pasta (Orjinal Pastacı Kreması İle) Tarifi Yapılışı Merhabalar hanımlar Laminalı ince katmanlı hamurumu yani milföy hamurumu pastacılık okulumda kendimiz yapmıştık ama onun tarifini vermicem çünku yapiımı ve buraya anlatımı oldukca mesakatli ve detaylı Bu nedenle hazır milföy hamuru kullanmak sabrımızı zorlamayacak ve pastamızı yaparken keyif alarak yapacağız????
Bu nefis pastacı kremasini her turlu pasta ekler profiterol ve tartlarda rahatlikla kullanbilirsiniz %100 orjinal bir kremadir
1
*Buzlu milföyler (3 dikdörtgen) Hafif yumuşayınca çok değil, hafif unlanmış tezgahta merdaneyle inceltilir
*İnce bir tart hamuru kalınlığında olmalı
*Merdaneye sararak kaldırılır ve YAĞLANMAMIŞ büyük boy fırın tepsisine serilir
*Çatalla sabırla sık olacak şekilde heryeri delinir
*Üzerine ayni ebatta diğer fırın tepsisi geçirilir ve üzerine iyice bastırılıp hamuru baskılaması sağlanır
*Bu sayede hamur kabarmayacak ve heryeri eşit kalınlıkta pisecek
*180 derecede yaklaşık 15 dk pişirilir
*Üstteki tepsiyi kaldırarak altın rengi olup olmadığına bakabilirsiniz
*Altın rengi olana kadar pismeli
*Pastacı kreması için;
*Yumurta sarıları şekerin yarısı, un ,nişasta ve sütün bir kısmı bir kapta şeker eriyene kadar karışıtırılır
*Orta boy sospan de şekerin kalanı sütün kalanı ve vanilya kenarlardan hafifce fokurdayıncaya kadar ısıtılır (scalt edilir)
*Isınmış süt sürekli çırpılarak yumurta sarısı karışımına eklenir ve tüm karışım aynı sospane alınır
*Orta ateşte sürekli çırpılarak pişirilir Karışıtırılırken sospanin tabanından hafifce sıyrılıp çırpıcıya dolanana kadar yoğunlaştırılır
*Ocaktan alınır Tereyağı eklenip spatula ile iyice yedirilir ve kontakt strec yapılır
*Strec iyice tum kremanın üzerine yapışmalı hava almamalı
*Ilınmaya bırakılır
*İncecik altın rengi olan milföy dikkatlice kırmadan tezgaha çıkartılır ve büyük keskin şef bıçağıyla sürtmeden baskılayarak önce kenarları kesilerek düzgün hale getirilir
*Daha sonra yapmak istediğiniz porsiyon boyutuna göre birbiryle ayni eş kare veya dikdörgen şeklinde parçalar kesilir
*Pastaci kremasına daha kolay sıkım yapmak amacıyla 2 yemek kaş krema yada 1 yemek kaş süt eklenip çırpılır
*Diplomat krema haline getirilir
*Sıkma torbası ve yıldız duyla milföykrema ve minik doğranmış çilekmilföykrema ve çilekmilföy şeklinde katmanlanır
*Pudra şekeri serpilerek çilekle süslenir
Sevgililer gununde eşinize Napolyin Pasta hediyesi ile mutlu edebilirsiniz??????
*6 kare milfoy hamuru (Paketteki dikdörtgenlerden 3 adet)
Pastacı kreması için;
*500 ml süt
*12 (yarım) su bardağı şeker
*6 yumurta sarısı
*12 (yarım) su bardağı un
*14 (çeyrek) su bardağı mısır nisastası
*2 çay kaşığı vanilya extrati ya da yarım vanilya çubuğu tanesi ya da 1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı tereyağ
İçine;
*10 çilek
Üzerine;
*Pudra şekeri
Napolyon Pasta (Orjinal Pastacı Kreması İle) Tarifi Yapılışı Merhabalar hanımlar Laminalı ince katmanlı hamurumu yani milföy hamurumu pastacılık okulumda kendimiz yapmıştık ama onun tarifini vermicem çünku yapiımı ve buraya anlatımı oldukca mesakatli ve detaylı Bu nedenle hazır milföy hamuru kullanmak sabrımızı zorlamayacak ve pastamızı yaparken keyif alarak yapacağız????
Bu nefis pastacı kremasini her turlu pasta ekler profiterol ve tartlarda rahatlikla kullanbilirsiniz %100 orjinal bir kremadir
1
*Buzlu milföyler (3 dikdörtgen) Hafif yumuşayınca çok değil, hafif unlanmış tezgahta merdaneyle inceltilir
*İnce bir tart hamuru kalınlığında olmalı
*Merdaneye sararak kaldırılır ve YAĞLANMAMIŞ büyük boy fırın tepsisine serilir
*Çatalla sabırla sık olacak şekilde heryeri delinir
*Üzerine ayni ebatta diğer fırın tepsisi geçirilir ve üzerine iyice bastırılıp hamuru baskılaması sağlanır
*Bu sayede hamur kabarmayacak ve heryeri eşit kalınlıkta pisecek
*180 derecede yaklaşık 15 dk pişirilir
*Üstteki tepsiyi kaldırarak altın rengi olup olmadığına bakabilirsiniz
*Altın rengi olana kadar pismeli
*Pastacı kreması için;
*Yumurta sarıları şekerin yarısı, un ,nişasta ve sütün bir kısmı bir kapta şeker eriyene kadar karışıtırılır
*Orta boy sospan de şekerin kalanı sütün kalanı ve vanilya kenarlardan hafifce fokurdayıncaya kadar ısıtılır (scalt edilir)
*Isınmış süt sürekli çırpılarak yumurta sarısı karışımına eklenir ve tüm karışım aynı sospane alınır
*Orta ateşte sürekli çırpılarak pişirilir Karışıtırılırken sospanin tabanından hafifce sıyrılıp çırpıcıya dolanana kadar yoğunlaştırılır
*Ocaktan alınır Tereyağı eklenip spatula ile iyice yedirilir ve kontakt strec yapılır
*Strec iyice tum kremanın üzerine yapışmalı hava almamalı
*Ilınmaya bırakılır
*İncecik altın rengi olan milföy dikkatlice kırmadan tezgaha çıkartılır ve büyük keskin şef bıçağıyla sürtmeden baskılayarak önce kenarları kesilerek düzgün hale getirilir
*Daha sonra yapmak istediğiniz porsiyon boyutuna göre birbiryle ayni eş kare veya dikdörgen şeklinde parçalar kesilir
*Pastaci kremasına daha kolay sıkım yapmak amacıyla 2 yemek kaş krema yada 1 yemek kaş süt eklenip çırpılır
*Diplomat krema haline getirilir
*Sıkma torbası ve yıldız duyla milföykrema ve minik doğranmış çilekmilföykrema ve çilekmilföy şeklinde katmanlanır
*Pudra şekeri serpilerek çilekle süslenir
Sevgililer gununde eşinize Napolyin Pasta hediyesi ile mutlu edebilirsiniz??????