iltasyazilim
FD Üye
Nar Ekşili Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ince esmer bulgur
*2 domates
*1 büyük kuru soğan
*1 salatalık
*1 diş sarımsak
*12 demet maydanoz
*3 yemek kaşığı narekşisi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yeşil biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
Nar Ekşili Kısır Tarifi Yapılışı 1 su bardağı bulguru bır kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatıp 30 dk dinlendirin
Küçük bır tavada yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Biber, domates salçası ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin Altını kapatın
Dinlenen bulguru elinizle hafıf hafıf yoğurun ve hazırladığınız salçalı sosu ekleyip karıştırın Kalan malzemeleri de ufak ufak doğrayıp ekleyin Zevkinize göre baharatlarla tatlandırın Ben nar ekşisi kullandığım için karabiber ve tuz ile yetindim
Afiyet olsun
*1 su bardağı ince esmer bulgur
*2 domates
*1 büyük kuru soğan
*1 salatalık
*1 diş sarımsak
*12 demet maydanoz
*3 yemek kaşığı narekşisi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yeşil biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
Nar Ekşili Kısır Tarifi Yapılışı 1 su bardağı bulguru bır kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatıp 30 dk dinlendirin
Küçük bır tavada yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Biber, domates salçası ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin Altını kapatın
Dinlenen bulguru elinizle hafıf hafıf yoğurun ve hazırladığınız salçalı sosu ekleyip karıştırın Kalan malzemeleri de ufak ufak doğrayıp ekleyin Zevkinize göre baharatlarla tatlandırın Ben nar ekşisi kullandığım için karabiber ve tuz ile yetindim
Afiyet olsun