iltasyazilim
FD Üye
Nar Ekşili Zeytin Yağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak pirinç
*1 çay bardağı zeytin yağı
*1 çay bardağı nar ekşisi
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 yemek kaşığı salça
*2 tane rendelenmiş domates
*1 tane küçük küçük doğranmış orta boy soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*Salamura yaprak 30 40 tane
Nar Ekşili Zeytin Yağlı Sarma Tarifi Yapılışı ESSELAMUN ALEYKUM
Bismillahirrahmanirrahim
Yedikçe yiyesi geliyor insanın dediği yemekler var dir ya işte bu nar ekşili sarma tam da öyle
Öncelikle salamura yapraklarımızı kaynamış suda bi 10 dakika bekletelim
Bu arada o suda beklerken iç malzemesini ayarlayalım Pirinçleri güzelce yıkayıp süzüp derin bir kaba alalım, soğanı doğrayıp üzerine ilave edelim Yarım çay bardağı nar ekşisi ve yarım çay bardağı zeytin yağını da içine ilave edelim Geri kalan tüm malzemeleri teker teker ekleyip içimizi hazır edelim Daha sonra yaprakları kaynamış sudan çıkartıp teker teker saralım ve en son sarmaları sarıp tencereye dizdikten sonra kalan yarım zeytinyağını ve nar ekşisini bir buçuk su bardağı su ile bir kapta karıştırıp içine bir tatlı kaşığı tuz ilave edip tencereye gezdirelim Daha sonra önce yüksek ateş daha sonra kısık ateşte pişirelim afiyet olsun
*2 bardak pirinç
*1 çay bardağı zeytin yağı
*1 çay bardağı nar ekşisi
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 yemek kaşığı salça
*2 tane rendelenmiş domates
*1 tane küçük küçük doğranmış orta boy soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*Salamura yaprak 30 40 tane
Nar Ekşili Zeytin Yağlı Sarma Tarifi Yapılışı ESSELAMUN ALEYKUM
Bismillahirrahmanirrahim
Yedikçe yiyesi geliyor insanın dediği yemekler var dir ya işte bu nar ekşili sarma tam da öyle
Öncelikle salamura yapraklarımızı kaynamış suda bi 10 dakika bekletelim
Bu arada o suda beklerken iç malzemesini ayarlayalım Pirinçleri güzelce yıkayıp süzüp derin bir kaba alalım, soğanı doğrayıp üzerine ilave edelim Yarım çay bardağı nar ekşisi ve yarım çay bardağı zeytin yağını da içine ilave edelim Geri kalan tüm malzemeleri teker teker ekleyip içimizi hazır edelim Daha sonra yaprakları kaynamış sudan çıkartıp teker teker saralım ve en son sarmaları sarıp tencereye dizdikten sonra kalan yarım zeytinyağını ve nar ekşisini bir buçuk su bardağı su ile bir kapta karıştırıp içine bir tatlı kaşığı tuz ilave edip tencereye gezdirelim Daha sonra önce yüksek ateş daha sonra kısık ateşte pişirelim afiyet olsun