iltasyazilim
FD Üye
Nar Ekşisi Orjinal Tarifi İçin Malzemeler
*50 kiloya yakın ekşi olgun nar
*1 yemek kaşığı kaya tuzu
Nar Ekşisi Orjinal Tarifi Yapılışı Önce narlar yıkanır ortadan ikiye kesilir, tahta kaşık yardımıyla arkasına vurularak içleri çıkarılır, bu işlem sırasında elen kullanmak ellerinizin kirlenmesini önler daha sonra bir çuvalın içerisine 2 yada 3 kova nar koyarak çuval ağzı bağlanır*Temiz bir bot yada ayağınıza poşet geçirerek narların suyu çıkarılır, çıkan suyu bir müddet bekledikten sonra dibindeki posa ayrılarak tencereye dökülür ortalama 2 saat kaynatılan nar suyu koyu kıvam aldığında tuzu atılarak soğumaya bekletilir
Not: Burada en önemli kızsın narın kabuklarının içine gitmemesi bir diğeri ise savrula savrula köpükleri alınarak kaynatılması, afiyet olsun
*50 kiloya yakın ekşi olgun nar
*1 yemek kaşığı kaya tuzu
Nar Ekşisi Orjinal Tarifi Yapılışı Önce narlar yıkanır ortadan ikiye kesilir, tahta kaşık yardımıyla arkasına vurularak içleri çıkarılır, bu işlem sırasında elen kullanmak ellerinizin kirlenmesini önler daha sonra bir çuvalın içerisine 2 yada 3 kova nar koyarak çuval ağzı bağlanır*Temiz bir bot yada ayağınıza poşet geçirerek narların suyu çıkarılır, çıkan suyu bir müddet bekledikten sonra dibindeki posa ayrılarak tencereye dökülür ortalama 2 saat kaynatılan nar suyu koyu kıvam aldığında tuzu atılarak soğumaya bekletilir
Not: Burada en önemli kızsın narın kabuklarının içine gitmemesi bir diğeri ise savrula savrula köpükleri alınarak kaynatılması, afiyet olsun