Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nar Ekşisi Yapımı

Nar Ekşisi Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nar Ekşisi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*5 kg kabuklu ekşi nar
*1 tatlı kaşığı tuz

5 kg kabuklu nardan yaklaşık 300350 ml nar ekşisi çıkıyor
15 kg kabuklu nardan yaklaşık 1 lt nar ekşisi çıkıyor
(Bu ölçüler yaklaşık ölçülerdir – Nar tanesine ve kaynama süresine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir)
Nar Ekşisi Yapımı Tarifi Yapılışı Bütün narlar bıçak yardımıyla bölünür Ardından kesilen kısım avuç içinde kalacak şekilde tahta kaşık yardımıyla kabuğuna vurularak nar taneleri kabuklarından ayrılır Bu işlemi geniş çukur bir leğende yapın ki etrafa sıçramasın
Bu işlem bittikten sonra tüm nar taneleri arada kaçan zar ve kabuklardan iyice temizlenir
Not: Tadının değişmemesi için nar tanelerini zarlardan iyi temizlemelisiniz
Temizlenen nar taneleri sıkılmaya hazır Kolaylık olması ve zaman tasarrufu açısından ben robot kullandım
Ama eskilerin usulünü de aktarmak istiyorum Daha iki yıl önce annemlerle bu şekilde yapmıştık Tüm nar taneleri genişçe bir leğene aktarılır Ardından kullanılmamış plastik çizme ile çiğnenir Bu işi bir kaç kişi birlikte yaparsa, narların suyu kısa sürede daha iyi çıkar
Robot ile narların suyu çıkana kadar çevrilir Ardından süzgece alınır Ve kol kuvvetiyle narlar iyice ezilip süzülerek, suyu çıkarılır
Süzülen nar suyu genişçe bir tencereye alınır En az 34 saat kaynatılır Kaynarken üzerindeki köpükleri almayı ihmal etmeyin
Yoğun, akışkan bir kıvam aldığında nar ekşiniz olmuş demektir Altını kapatmaya 5 dk kala tuz atılır
Altı kapatıldıktan sonra soğuyana kadar dinlendirilir Dinlendikten sonra cam şişe veya kavanozlara doldurularak buzdolabında saklanır
Artık gönül rahatlığıyla kendi yaptığınız nar ekşisini salatalarınızda, yemeklerinizde kullanabilirsiniz
Püf Noktaları:
* Mutlaka ekşi nar kullanılmalı
* Yoğun bir kıvam aldığında (pekmez kıvamı) ocaktan alınmalı
* Tadının değişmemesi için nar taneleri zarlardan iyi temizlenmeli Bu beyaz kısımlar acı tadı verir
* Nar suyu asitli olduğu için kaynatırken demir ve aluminyum kaplar kullanılmamalı Tadının bozulmaması için çelik tencere kullanılmalı
* Nar ekşisine tuz atılmasının sebebi mayalanmasını engellemektir Tuz atılmazsa mayalanma devam eder ve şarap olmaya başlar
::Afiyet Olsun::
 
858,475Konular
981,233Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt